Más szívével élt 18 éven keresztül

MTI
megjelent:

A hétvégén meghalt az a harbini hentes, aki a leghosszabb ideig élt szívátültetés után - közölték az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány székhelyének kórházában.

Jang Jü-minnél (Yang Yumin) több mint 18 év után több szervet érintő működési elégtelenséget idézett elő a krónikus kilökődés (rejekció) és a kilökődés-elleni gyógyszerek mellékhatása - mondta Csang Pin (Zhang Bin) a kórház igazgatója.

Jangot legutóbb köszvénnyel, majd veseproblémákkal kezelték, de állapota egyre romlott, működési zavarok léptek fel a tüdőnél és a májnál. A tartomány legjobb szakértőinek életmentő erőfeszítései ellenére nem tudták a beteg életét megmenteni. Az egykori harbini hentes 1991-ben került súlyos szívbetegséggel kórházba, szíve háromszor volt nagyobb a normálisnál és állandóan fennállt nála a szívleállás veszélye. A szívátültetésre a következő év áprilisában került sor, a donor egy 23 éves férfi volt, akinél beállt az agyhalál.

Jang akkor talpra állt, megnősült és gyermeke is született. Feleségével együtt a kórházi élelmezésben volt üzletük. Lányuk most 17 éves. "Jang a kínai egészségügy történelmének fontos szereplője: általa sok értékes tapasztalathoz jutottunk, miközben egy még továbbra is hosszantartó kutatásra méltó terület maradt itt a számunkra" - hangoztatta a Csang Pin kórházigazgató.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.