Marihuána orvosi célra?

Medipress
megjelent:

Az orvosi célú marihuánát elfogadtató törvényjavaslat benyújtója az illinois-i képviselőházban azt reméli, hogy a politikusok a választások után elegendő politikai bátorságra tesznek szert ahhoz, hogy megszavazzák a törvényt.

Lou Lang állami képviselő szerint a nagy fájdalmaktól szenvedőknek, például a kemoterápiában részesülő betegeknek meg kell adni azt az enyhülést, amit csak a körültekintően, receptre felírt marihuána biztosíthat. A politikus egy hároméves próba programra tett javaslatot, amit a szenátus már el is fogadott.

Lang úgy véli, hogy a marihuána nem nagyon veszélyes, különösen akkor, ha nem az alkoholhoz vagy más kábítószerekhez, hanem más receptre kapható narkotikus gyógyszerekhez hasonlítjuk, mely utóbbiak törvényesek, ugyanakkor halálosak is lehetnek. A politikus azt állítja, hogy jelenleg 57 szavazatra számít a képviselőházban, ami hárommal elmarad a minimumtól.

További harmincan jelezték azonban, hogy szívesen szavaznának, ha tehetnék, de nem mernek. Lang azt reméli, hogy ez a választást követően meg fog változni. Lang bejelentette, hogy nem támogatja a marihuána további törvényesítését, és az általa javasolt program szigorúbb, mint a többi állam orvosi célú marihuánára vonatkozó jogszabálya.

(Medipress)

Cikkajánló

Immunrendszer
Immunrendszer

Mi kell ahhoz, hogy jól működjön? (x)

Hurutos köhögés
Hurutos köhögés

Hurutoldó gyógynövények és készítmények.

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.