• A legtöbb orvos beoltatná magát...

    Szerző: MTI

    Csaknem valamennyi megkérdezett amerikai orvos azt válaszolta, hogy tervezi ebben a szezonban az influenza elleni oltás beadatását magának.

    Hirdetés

    A csütörtökön nyilvánosságra hozott online felmérésben részt vevő 400 orvos 95 százaléka tervezi, hogy magának beadatja a vakcinát, míg 96 százalékuk javasolja családjának és barátainak, hogy oltassák be magukat a szezonális influenza elleni vakcinával. Mint Dan Jernigan, az Egyesült Államok betegség-megelőzéssel foglalkozó központjának (CDC) influenza-szakértője elmondta, az országban 119 millió adag vakcina már az orvosi rendelőkben, illetve a gyógyszertárakban van. Az idei oltóanyag három influenza vírustörzs ellen készült, ezek a tavaly járványt okozott H1N1,

    Influenza esetén csak árt a diéta


    A téli influenzás időszakban általában a visszafogottabb étkezéseket javasolják megbetegedett családtagjaiknak. Az erős diéta azonban legyengíti az immunrendszert, és szabad utat enged a vírusoknak. Influenza esetén csak árt a diéta? >>

    valamint a H3N2 és az influenza B vírusa. Jernigan kiemelte, hogy a CDC az idén a közösségi médián - például a Twitteren és a Facebookon - keresztül is megpróbálja elérni az embereket. Egy másik frissen elkészült felmérésben 1000 amerikait kérdeztek meg oltási szándékáról. E szerint a válaszadók 57 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát ebben a szezonban influenza ellen. Az oltást nem tervezők 71 százaléka azzal indokolta elképzelését, hogy más módon is megelőzhető az influenza, 69 százalékuk válaszolta, hogy egészséges és nem aggódik a fertőzés miatt, 62 százalékuk pedig úgy véli, hogy az oltásnak káros mellékhatásai lehetnek. A CDC arra figyelmeztet, hogy a vírustörzsek aktivitásától függően a szezonális influenza miatt évente 3300 és 49 000 közötti amerikai hal meg.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2010.10.09 09:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    A HIV megelőzése

    A HIV-fertőzés a lakosság körében még manapság is az egyik legfélelmetesebb betegségnek számít. Amennyiben valakinél megállapítják, hogy HIV pozitív, a kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    A csendes gyilkos hepatitis B

    Ki védi meg a 33 év feletti (még oltatlan), szexuálisan aktív lakosságot? Becslések szerint 2 milliárd emberről mondható el, hogy fertőződött a Hepatitis B vírussal: ebből körülbelül 350 millió esetben ez a találkozás a vírus szempontjából annyira jól sikerült, hogy az emberi szervezet lakója tudott maradni - ők az úgynevezett krónikus hordozók, akik a betegség átadásában kulcsszerepet töltenek be.

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.