Panaszos írek: Drága és nem sikerült a magyarországi műtétek

Szerző: MTI

"Súlyos komplikációkkal" járó magyarországi gyomorszűkítő beavatkozásokról tett bejelentést "számos" ír beteg. A műtéteket egy magyar orvos szervezte, akit felfüggesztettek állásából - írta csütörtökön egy ír egészségügyi szaktanácsadó honlap, amely szerint a magyar orvost betegei nem érik el.

A gyomorgyűrű műtét

A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel. Nem pusztán arról van szó, hogy a beteg gyomrába egy szűkítő gyűrűt ültetnek, mely a gyomor szűkítése során csökkenti a felszívódó kalóriák mértékét, ezáltal téve egyszerűvé a plusz kilók leadását. A gyomorgyűrű műtét utáni életvitel és táplálkozás szoros odafigyelést igényel mind a beteg, mind a kezelőorvos részéről.
A gyomorgyűrű műtét>>

Az Irishhealth.com beszámolója szerint a 45 éves magyar orvos az egyik dublini kozmetikai sebészeti magánklinikán dolgozott, de helyettesítő aneszteziológusként egy ír állami kórházban is alkalmazásban állt. A honlap szerint a magyar orvos az állami kórházban fogadta a "néhány napja bezárt" magánklinika egyes betegeit, jóllehet munkaszerződése tiltotta magánbetegek fogadását állami egészségügyi intézetekben. Az orvost állami kórházi állásából felfüggesztették, és vizsgálat indult az ellene érkezett bejelentések ügyében. Az Irishhealth.com szerint több beteg arról számolt be, hogy a magyar orvos az egykori dublini magánklinikán magyarországi gyomorszűkítő műtéteket szervezett pácienseinek, és vállalta utókezelésüket is hazaérkezésük után. A magyarországi műtéten átesett betegek közül azonban többen is bejelentették, hogy komoly komplikációk léptek fel náluk - az egyik beteg a RTE ír közszolgálati rádióban elmondta, hogy gyomrának egy részét el kellett távolítani a magyarországi műtét után -, és több páciens jelezte azt is, hogy a magyar orvost nem érik el. Az Irishhealth.com szerint a betegek "hozzávetőleg 7500 eurót" (kétmillió forintot) fizettek az orvosnak a műtétért és az utókezelésért. A műtét során szilikongyűrűvel szűkítik a túlsúly-problémákkal küszködő betegek gyomrának felső részét, csökkentve a gyomor táplálékbefogadó kapacitását. Az Irishhealth.com csütörtöki írása nem tér ki arra, hogy a panaszolt magyarországi beavatkozásokat mely egészségügyi intézményben végezték el.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.