Heti orvosmeteorológia - Reumás panaszok, vérnyomásproblémák várhatók

Szerző: Medipress

Enyhén hidegfronti hatás érvényesül kora őszi időjárás mellett a következő napokban. Az arra hajlamosoknál felerősödnek a reumás panaszok, és gondok lehetnek a szívbetegek vérnyomásával is. Jellemzően előfordulhat még fejfájás és görcsös izületi fájdalmak is.

A napi legmagasabb hőmérséklet húsz fok alatt marad, napsütéses órákra az ország északnyugati részén lehet számítani.

Az ország többi részén jellemzően erősen felhős ég várható. Gyenge légmozgás mellett először a nyugati területeken, majd az ország többi részén is lehet számítani kisebb esőre, záporesőre. Napközben a maximális hőmérséklet mindenhol 20 fok alatt marad, jellemzően 15 és 19 fok közt várható. Ennél csak a Tiszántúlon lehet magasabb értékeket mérni hétfőn.

Az időjárás nem csap be senkit: a hűvös, felhős időhöz gyenge hidegfronti hatás társul, ennek köszönhetően felerősödnek a reumás panaszok, gondok lehetnek a szívbetegek vérnyomásával is. Jellemzően előfordulhat még fejfájás és görcsös izületi fájdalmak is. Érdemes ilyenkor kihasználni a napos órákat, és minél több időt tölteni napfényben, például séta formájában.

Időben lefekvéssel, könnyű ételekkel segíthetünk a szervezetnek az ilyen időjárás ellen. A levegő károsanyagtartalma továbbra is alacsony, ebben a tekintetben változásra nem kell számítanunk az előző napokhoz képest. Erősödik viszont a parlagfű és az üröm pollenjének levegőben való jelenléte.

(Medipress)

Módosítva: 2010.09.06 09:33, Megjelenés: 2010.09.06 09:33
Címkék: Orvosmeteorológia
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Az F-vitamin - avagy a telítetlen...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.