• Ártalmas lehet a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz

    Szerző: Magyar Rádió

    Ártalmas a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz, mert túl magas a fluoridtartalma. A Magyar Rádió információ szerint jogerős bírósági döntés értelmében az ásványvizes palackokon fel kellene tüntetni, hogy hét éven aluli gyerekeknek nem ajánlott a a víz fogyasztása.

    Jogerős bírósági döntés született arról, hogy ártalmas a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz, mert túl magas a fluoridtartalma.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A jogerős döntés értelmében a palackokon fel kellene tüntetni, hogy hét éven aluli gyerekeknek nem ajánlott a Visegrádi ásványvíz fogyasztása. Az IPM magazin februárban tesztelte a magyar piacon kapható vizeket, és több terméket ártalmasnak találtak.

    A gyártók beperelték a lapot, most ezeknek az eljárásoknak az egyike zárult le azzal, hogy a bíróság kimondta: a mérések objektívek voltak, ugyanakkor a következtetéseket pontosította az ítélet.

    (MR)

    Legutóbb frissült: 2010.07.29 11:10
    Címkék: Ásványvíz,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Természetes ásványvizeink

    A folyadékpótlás legegészségesebb formája a természetes ásványvizek fogyasztása, mivel ezek a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket is tartalmaznak oldott formában.

    Ásványvizeink - Ön figyel az összetételükre?

    Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.

    Folyadékpótlás kisgyermekkorban

    A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?

    Vizet iszik? Jól teszi - A természetes ásványvizek összetétele

    A természetes ásványvizek fogyasztása a legegészségesebb formája a folyadékpótlásnak, hiszen a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket oldott formában - azaz a szervezet számára legjobban hasznosítható formában - tartalmazza.

    Vízfogyasztás és anyagcsere

    A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is.

    Csapvíz kontra ásványvíz - Melyiket válasszuk?

    Nem csupán a nyári hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges - napi 2-3 liternyi - folyadékfogyasztás, hanem az egészségünk megőrzésének egyik kulcsfontosságú tényezője az egész év folyamán. Vajon melyik a jobb alternatíva: a csapvíz vagy a palackozott vizek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.