Zsírszegény grillcsirkét tesztelnek

Szerző: FH

A Kentucky Fried Chicken amerikai gyorsétkezde-hálózat húsvét hétfőn bejelentette, hogy megkezdi a zsírszegény grillcsirke piaci tesztelését.

A hálózat, amelynek több mint 80 országban 14 ezer étkezdéje van, az Egyesült Államokban 2009-ben dobja országosan piacra az új menüjét.

Az új grillcsirkének a cég szerint nagyjából fele akkora lesz a kalóriaértéke, mint a mostaninak. A zsírtartalom pedig radikálisan fog csökkenni. Az energiaérték 60-180 kilokalória lesz a mostani csirkeételek átlagos 130-360 kilokalóriája helyett. A zsírtartalmat 100 grammonkénti 3-9 grammra csökkentik a jelenlegi 8-24 grammról.

A zsírszegény sült csirke ugyanannyiba fog kerülni, mint a hagyományos.

A KFC nem csak zsírszegény fogásokat vezet be, hanem az ételei nátriumtartalmát is csökkenteni fogja. Tavaly pedig megkezdte az áttérést a vegyileg telített zsírokat nem tartalmazó ételekre. A lépésre az kényszeríti a KFC-t, hogy az amerikai fogyasztók tudatosabbá váltak, és már jobban odafigyelnek arra, mit esznek. Korábban emiatt volt kénytelen a McDonald''s is felülvizsgálni az ételeit, és felvenni az étlapjára néhány salátát.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Itt az újabb hőségriasztás...

Naponta 2-3 liter folyadék, elsősorban víz, a nap folyamán egyenletesen elosztva. Gyerekek számára a vízen túl az egészséges táplálkozás...

Akár tíz litert is izzadhatunk egy...

Testünk 2-4 millió verejtékmirigye felel hőháztartásunk szabályozásért és gondoskodik arról, hogy a szervezet ne melegedjen túl akkor sem, amikor a...

Kérdések a hús körül - Egyem, ne...

Ön mennyi húst eszik naponta? Tudta, hogy az ajánlások szerint egy felnőtt adagja maximum 200 g? Ez kb. egy-két szelet csirkemellnek, plusz két-három...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.