• Zsírszegény grillcsirkét tesztelnek

    Szerző: FH

    A Kentucky Fried Chicken amerikai gyorsétkezde-hálózat húsvét hétfőn bejelentette, hogy megkezdi a zsírszegény grillcsirke piaci tesztelését.

    A hálózat, amelynek több mint 80 országban 14 ezer étkezdéje van, az Egyesült Államokban 2009-ben dobja országosan piacra az új menüjét.

    Az új grillcsirkének a cég szerint nagyjából fele akkora lesz a kalóriaértéke, mint a mostaninak. A zsírtartalom pedig radikálisan fog csökkenni. Az energiaérték 60-180 kilokalória lesz a mostani csirkeételek átlagos 130-360 kilokalóriája helyett. A zsírtartalmat 100 grammonkénti 3-9 grammra csökkentik a jelenlegi 8-24 grammról.

    A zsírszegény sült csirke ugyanannyiba fog kerülni, mint a hagyományos.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A KFC nem csak zsírszegény fogásokat vezet be, hanem az ételei nátriumtartalmát is csökkenteni fogja. Tavaly pedig megkezdte az áttérést a vegyileg telített zsírokat nem tartalmazó ételekre. A lépésre az kényszeríti a KFC-t, hogy az amerikai fogyasztók tudatosabbá váltak, és már jobban odafigyelnek arra, mit esznek. Korábban emiatt volt kénytelen a McDonald''s is felülvizsgálni az ételeit, és felvenni az étlapjára néhány salátát.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.03.25 09:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

    A vashiányos vérszegénység - Melyek a vashiány tünetei?

    A vashiány a leggyakrabban előforduló hiánybetegségek egyike, melynek változatos tünetei olykor megnehezítik a felismerést. A vashiány azonban számos probléma kiváltó oka lehet, amik közül a vashiányos vérszegénység fordul elő legtöbbször.

    Az ősz leggyakoribb betegségei

    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.

    Hasznos tippek a koleszterinszint csökkentéséért

    A megfelelő táplálkozás és a testmozgás segít a koleszterinszint normalizálásában. Ezek az első lépések nemcsak a megelőzésben, de a kezelés során is. A koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek nem helyettesítik az egészséges életmódot és táplálkozást, sem az egészséges életmód és táplálkozás nem helyettesíti az orvos által elrendelt gyógyszeres kezelést.

    Kérdések a hús körül - Egyem, ne egyem?

    Ön mennyi húst eszik naponta? Tudta, hogy az ajánlások szerint egy felnőtt adagja maximum 200 g? Ez kb. egy-két szelet csirkemellnek, plusz két-három szelet felvágottnak felel meg. Nem sok.

    Halvásárlás: Milyen halat érdemes enni?

    A bizonytalanság az egyik oka annak, hogy az emberek többsége csak ritkán vagy egyáltalán nem eszik halat, vagy ha mégis, inkább csak étteremben. Ez nem a legszerencsésebb helyzet, mivel a hal nagyon egészséges, különösen az omega-3 zsírsavban gazdag fajták.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.