Hatosikrek születtek

Szerző: MTI

Pénteki brit sajtóbeszámolók szerint a négy kislány és a két kisfiú Oxfordban született - 14 héttel korábban a rendes időnél - meglehetősen kis súllyal: a legkisebb közülük 600, a legnagyobb 900 grammos.

A BBC értesülése szerint a nagy esemény még a múlt héten történt. Az oxfordi John Radcliffe kórház közölte: átlagosan 4,5 millió szülésenként egyszer fordul elő, hogy életképes hatosikrek jönnek a világra.

A pénteki The Sun statisztikákkal illusztrálta az eset rendkívüli ritkaságát: a legnagyobb brit bulvárlap adatai szerint a 61 milliós Nagy-Britanniában "normál" ikrekből is csak 11 ezer pár születik évente, hármasiker-szülésről pedig már csak 130 esetben adnak hírt brit kórházak egy-egy évben.

Legutóbb 1993-ban születtek Nagy-Britanniában olyan hatosikrek, akiknek mindegyike életben maradt a világrajövetel után. Az oxfordi hatosikrek születésénél bábáskodó orvoscsoport vezetője, Kenny McCormick a kicsik állapotáról csak annyit mondott, hogy egyelőre intenzív ellátásban részesülnek, folyamatos megfigyelés mellett. Hozzátette: a következő néhány hét "kritikus jelentőségű" lesz. A szülőknek már van egy ötéves kislányuk.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.