Még veszélyben a szétválasztott brazil sziámi ikrek

Szerző: Független Hírügynökség

Tizennégy órás műtét során szétválasztottak Brazíliában egy sziámi ikerpárt szerdán, de a tizenhat hónapos kislányok élete még veszélyben van.

Marie Luiza és Marie Luana a hasuknál és a csípőjüknél voltak összenőve, májuk, beleik, húgyhólyagjuk, végbélnyílásuk és vaginájuk közös volt. Az orvosok szerint a műtét sikeres volt, de az operáció után esetlegesen fellépő komplikációk miatt a kislányok túlélési esélye 50-50 százalék.

A gyermekek várható születési rendellenességét a terhesség ötödik hónapjában kiszűrték az orvosok, de az ikrek édesanyja úgy gondolta, hogy az könnyen orvosolható lesz. A szétválasztást végző 40 fős sebészi csapat egyik tagja szerint az, hogy a kislányok túlélik-e a maratoni műtétet elsősorban attól függ, hogy veséik képesek-e egyedül működni. A nagyobb veszélynek Luana van kitéve, mert neki csak egy veséje maradt.

Az ilyen típusú összenövés egyébként - a fejnél való csatlakozás után - a második legritkább a sziámi ikreknél.

(FH)

Módosítva: 2010.04.01 11:32, Megjelenés: 2010.04.01 11:32
Címkék: Sziámi ikrek
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.