• Facebook profil a gyógyszerhamisítás ellen?

    Szerző: hamisgyogyszer.hu

    A hamis gyógyszerek bejelentésére alkalmas profilt hoztak létre az egyik legismertebb nemzetközi közösségi portálon a kenyai hatóságok.

    A Facebook oldalon hamis, rossz minőségű gyógyszerekkel és illegális kereskedőkkel kapcsolatos panaszokat jelenthetnek be a felhasználók.

    Hirdetés

    A helyi Daily Nation portál beszámolója szerint a kenyai gyógyszerügyi hatóság (Pharmacy and Poisons Board) iparági szabályozási és fogyasztói tudatosságnövelő programjának keretében hozta létre felhasználói fiókját az ismert közösségi portálon.

    A Facebook kenyai felhasználói az engedély nélkül működő patikusokról és kereskedőkről, a hamis, rossz minőségű gyógyszerekről, valamint a szokatlan mellékhatásokról tehetnek panaszt, illetve bejelentést az oldalon.

    A teljes cikket a hamisgyogyszer.hu-n ITT tudja elolvasni>>

    (hamisgyogyszer.hu)

    Legutóbb frissült: 2010.04.01 09:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az internetes gyógyszervásárlás szabályai

    Manapság nem újdonság az interneten zajló kereskedelem, és azon sem nagyon lepődünk meg, hogy webáruházakban szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást megvásárolhatunk, amire éppen szükségünk van. Azonban az egészségügyi termékek, főként a gyógyszerek és vitaminok beszerzése a neten talán még nem olyan mindennapi, mint például a műszaki cikkek vagy a könyvek vásárlása, mégis hordoz magában rizikót, ha például nem jó helyen vásárolunk.

    Pangea akció: minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt

    Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

    Hamis? Eredeti? Gyógyszerhamisítás elleni kampány indult

    A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kezdeményezésére és koordinációjával államigazgatási szervek és szakmai szervezetek fogtak össze és indítottak március 6-án kommunikációs kampányt az interneten forgalmazott, bizonytalan forrásból származó gyógyszerek keresletének visszaszorítása érdekében.

    Gyógyszerrendelés internetről: kényelmes, de kockázatos

    Az interneten vásárolható gyógyszerek, különösen a vényköteles gyógyszerek döntő többsége hamis. Európa-szerte mégis egyre többen választják a gyógyszerbeszerzésnek ezt a kényelmes, de rendkívül kockázatos módját. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kutatása szerint Magyarországon az internetezők egynegyede vásárolt már vényköteles gyógyszert recept nélkül, és egyre többen vannak, akik a jövőben megfontolnának egy ilyen veszélyes tranzakciót.

    Olcsó, de maradandó károsodást okozhat

    A magyar társadalomban a szexualitás már nem, a szexuális problémák azonban még mindig tabunak számítanak. Főként a férfiak körében. Sokan közülük kínosnak és kellemtelennek érzik, hogy a problémáikról nyíltan beszéljenek és szakorvos segítségét kérjék.

    Szponzorált keresési találatok - Szigorít a Microsoft

    A Google után a Yahoo és a Binget üzemeltető Microsoft is bejelentette, szigorítja a szponzorált keresési találatokra vonatkozó hirdetési feltételeit, amellyel az illegális és hamis gyógyászati termékeket kínáló kereskedőket kívánják kiszűrni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.