Gyógyszerek - Generikus vagy hamis?

Szerző: hamisgyogyszer.hu

Online konzultációra bocsátja az Európai Bizottság a szellemi tulajdonjogi jogsértés gyanújával megállított termékszállítmányok elleni hatósági fellépés kérdését.

A szabályozás felülvizsgálatára többek között a gyógyszerszabadalmak területén, továbbá a generikus, illetve hamis gyógyszerek közötti különbségtételt nehezítő nemzeti szabályozási sajátosságok miatt van szükség.

A Securing Pharma beszámolója szerint az ez év május 25-éig terjedő időszakban az Európai Bizottság nyilvános, online konzultációra bocsátja az Európai Unió szellemi tulajdonjogi jogérvényesítésére vonatkozó szabályozását (EC Regulation 1383). A szabályozás esetleges felülvizsgálatára az elmúlt években történt több ellentmondásos, az EU területén átszállított termékekre vonatkozó hatósági fellépés miatt van szükség.

Legutóbb, a tavaly novemberben a francia hatóságok által jogsértés gyanújával lefoglalt 1,74 millió darab trombocitagátló tabletta jogi helyzete miatt merültek fel kétségek a szabályozás megfelelőségével kapcsolatban.

Az indiai cég által gyártott és Latin-Amerikába szállítani kívánt gyógyszerek lefoglalására az indoklás szerint azért került sor, mert a termékre vonatkozó szabadalmi jogot Európában és több, a kontinensen kívüli országban is a francia Sanofi-Aventis birtokolja, nem pedig a gyártóként feltüntetett indiai cég.

(hamisgyogyszer.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrdaganatok Bőrdaganatok

A gyanús elváltozások feltétlenül kivizsgálást igényelnek.

A láz lefolyása, láztípusok

Bizonyára mindenki tapasztalta, hogy amikor lázas, annak van egyfajta ingadozása, csakúgy, mint a normál testhőmérsékletünknek is. Azonban láz...

Álgyógyszerek: belehalhatunk?

Terrorszervezetekhez is jut abból a nem kevés bevételből, amely a hamis gyógyszerek eladásából származik. Az Interpol szerint valószínűleg az...

Elárasztják Európát a veszélyes...

Minden európai polgárt fenyeget a kontinensre egyre nagyobb számban érkező hamis gyógyszer. Az egyik legfertőzöttebb terület Nagy-Britannia, ahol...

Gyógyszerhamisítás - szigorúbb...

Világszerte és Európában is aggasztó méreteket ölt a gyógyszerek hamisítása. Az esetleges körülmények között, legtöbbször házilag vagy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.