Öregít a rágógumi?

Szerző: Medipress

A sok rágózás jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bőrfelületeken alakulnak ki.

A plasztikai sebészek szerint a rágózás lehet, hogy jót tesz a fogaknak, de kifejezetten előnytelen az arcbőrnek, mivel elősegíti a ráncosodást.

Rossz lehelet
Az állandó rossz leheletet általában azok a bűzös gázok okozzák, amelyek a fogainkat és az ínyünket borító baktériumok bocsátanak ki.
A rossz lehelet leggyakrabban előforduló okai>>

Dr. Joel Schlessinger Omahában dolgozó plasztikai sebész nyilatkozott az MSNBC-nek, a rágógumi által okozott kozmetikai panaszokról.

A szakértő arról beszélt, hogy több páciense is gyakran rágózik, és esetükben kivétel nélkül megfigyelhető egy olyan ráncosodási folyamat, amely csak a rágógumi fogyasztásából eredeztethető.

Ez jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bőrfelületeken alakulnak ki.

Gyorsítja a ráncosodást a rágózás

A rágózással összefüggő ráncosodás a szakember szerint két okra vezethető vissza.

Az egyik ok, ami miatt a rágógumi fogyasztás ráncosodáshoz vezet, az az ismétlődő rágómozgás miatt természetesen létrjövő ráncosodásra vezethető vissza, a rágózás során ez a folyamat hangsúlyosabban, gyakrabban jelentkezik, mivel a rágóizmokat túlságosan igénybe veszi a folyamat.

Ennek köszönhetően a ráncosodás maga is gyorsabban és látványosabban következik be.

A másik ok, a plasztikai beavatkozáson már átesettek esetében a rágózás során a helyükről kimozdíthatja a bőrfeszesítő töltőanyagokat, amelyeket korábban éppen a ránctalanítás céljából injekcióztak a páciens bőre alá.

(Medipress)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Omikron-variáns Omikron-variáns

Gyorsan terjed, de kevésbé sújt, ám korai még megnyugodni.

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.