Milyen veszélyei lehetnek a vegetarianizmusnak?

Szerző: medizona.hu

Van, aki a tojást is megeszi, akadnak, akik a tejtermékeket sem száműzik az étrendjükből, de a szigorú vegetáriánus semmilyen állati eredetű élelmet nem tűr meg a kamrájában.

Egy egészséges felnőtt sokféle húsmentes táplálkozás közül választhat, ám nem árt néhány dologgal tisztában lenni.

A rákellenes táplálkozás alapszabályai
Kevés só, alkohol és cukor, annál több zöldség és gyümölcs. A gyorsétkezdéket pedig felejtsük el! Maradjon annyira vékony, amennyire lehet, de ne vigye túlzásba: a testtömegindex 21 és 23 között ideális. A túlsúly "előszobája" lehet bizonyos daganatos betegségeknek.
A rákellenes táplálkozás alapszabályai>>

A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követőik a táplálkozásukból száműzik a húst, vagy az állati eredetű termékeket.

Mindkét típusú étrendnek meg van az előnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az ételsort, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel.

Ahogy Dánielné Rózsa Ágnes dietetikus mondja, jó lenne, ha a csupán növényi élelmiszert választók laborvizsgálattal derítenék ki, nincs-e valamilyen akadálya a húshagyásnak, illetve, ha már régóta csak zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket eszik valaki, nincs-e szüksége valamilyen étrend-kiegészítőre.

A teljes cikk a betegség hátteréről és a szakértők tanácsairól tartalmi partnerünk,
a portálon olvasható.
A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Az F-vitamin - avagy a telítetlen...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a...

A vegetarianizmus árt a...

Egyre többen figyelnek oda az egészséges táplálkozásra, sokan azonban - talán a média hatására - úgy vélik, hogy elég bioboltból vásárolt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.