Nyomozást segítenek a betegek adatai

Független Hírügynökség
megjelent: 2010.02.10.

Megfázással, tüdőgyulladással kezelt betegekről kérnek információkat az ÁNTSZ-től. Olyanokról, akiket az október 15-e utáni héten kezeltek ilyen panaszokkal.

Orvosi adatok segítségével fogná el az embercsempészeket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - írja a Népszabadság.

A tüdőgyulladásról

Megfázással, tüdőgyulladással kezelt betegekről kérnek információkat az ÁNTSZ-től. Olyanokról, akiket az október 15-e utáni héten kezeltek ilyen panaszokkal.

Azokra az embercsempészekre akarnak így rábukkanni, akik 18 koszovói állampolgárt próbáltak Magyarországra hozni a Tiszán tavaly. A menekülteket szállító csónak felborult, és 11-en a folyóba fulladtak. Az NNI azonban azt feltételezi, hogy az embercsempészeknek sikerült partra jutni, de a nagyon hideg, 4,8 fokos vízben valószínűleg megfázhattak, ezért kérik az adatokat.

A Népszabadság szerint mivel az influenzaszezon kezdete is erre az időre esett, akár több ezer ember orvosi adatairól lehet szó a szegedi kistérségben. Kovács Ferenc regionális tiszti főorvos a lapnak azt mondta: az ÁNTSZ csak jogszerűen segítheti a rendőrséget, az NNI kérése pedig túl általános.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Szemünk és a monitor Szemünk és a monitor

Hogyan óvjuk szemünket az irodában? Mit tehetünk?

HPV-fertőzés szűrése HPV-fertőzés szűrése

Hogyan történik? Milyen HPV-tesztek vannak?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.