Agresszív, mérgező anyag folyt ki, 12 ember kerül kórházba Budapesten

Szerző: Független Hírügynökség

Tizenkét embert szállítanak kórházba a mentők, miután veszélyes anyag - bróm - folyt ki szerdán délelőtt egy fővárosi kutatólaborban. Az épületet a tűzoltók már kiürítették, jelenleg a bróm felitatásán dolgoznak.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a IX. kerületi Kvassay Jenő úti kutatólaborban az egyik folyosón tört szét egy egyliteres brómos üveg.

A bróm igen agresszív veszélyes anyag, belélegezve mérgezést, de akár májkárosodást, tüdőödémát is okozhat. A tünetek akár napokkal később is jelentkezhetnek - sorolta a szóvivő.

Az üveg széttörése után a tűzoltók az egész épületet kiürítették. Tizenkét ember lélegezhette be a veszélyes anyagot, őket a mentők kórházba szállították.

Molnár Péter elmondta azt is, hogy a tűzoltók teljes védőruhában, azaz teljesen zárt, túlnyomásos öltözékben dolgoznak az épületben az anyag felitatásán. Ha ez megtörtént, a brómot elszállítják és megsemmisítik.

(FH)

Módosítva: 2010.01.27 15:08, Megjelenés: 2010.01.27 15:08
Címkék: Bróm, Mérgezés, Máj
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.