Közös szívvel született sziámi ikreket választanak szét

Szerző: MTI

Az Arizona államban élő kislányok mellkasuknál összenőve jöttek világra, és szívük mellett májból is csak egy van nekik.

Születésük után az orvosok kevés esélyt adtak a túlélésre, mivel attól tartottak, hogy a hét kamrával bíró szív nem bírja a két test által jelentett terhelést.

A kislányok mindennek ellenére már harmadik születésnapjukat ünnepelhették. A hosszabb élet biztosításának reményében a szülők végül a szétválasztó műtét mellett döntöttek - számolt be az East Valley Tribune című lap.

A seattle-i gyermekklinika specialistái már két éve készülnek a műtétre és a szívátültetésre, első lépésként előkészítő beavatkozásokra kerül sor. A család reményei szerint a kislányokat már év vége előtt szétválaszthatják.

A kockázat azonban nagyon magas: egy szívvel élő sziámi ikrek esetében igen ritka a sikeres szétválasztás.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Az F-vitamin - avagy a telítetlen...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.