"Az Év kórháza" - Ismét milliókat kaphatnak az intézmények

Szerző: Független Hírügynökség

Kiírta az "Év kórháza 2009" pályázatot az Egészségügyi Minisztérium a napokban. A legjobb területi illetve súlyponti fekvőbeteg intézmény a cím viselésén kívül 3 illetve 5 millió forintot nyerhet.

Olyan állami kórházak pályázhatnak, amelyeknek van OEP szerződése és érvényes orvosi felelősségbiztosítása, de pályázhatnak a közhasznú, államháztartáson kívüli szervezetek is.

A szaktárca pályázatára nem jelentkezhetnek azok a fekvőbeteg inttézmények, melyek az Év Kórháza 2006, 2007, 2008. pályázaton bármely kategóriában nyertek. Ezen kívül azok sem, amelyeknek 60 napon túli 50 millió forintot meghaladó vagy 60 napon túli, az eredeti éves költségvetési előirányzat 3,5 százalékát meghaladó tartozásuk van.

Egy Bíráló Bizottság dönt a március 1-ig beadott pályázatokról. A testületben részt vesz a minisztérium képviselőjén kívül a Magyar Kórházszövetség az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének valamint a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének képviselői. Az Év kórházának nyerteseit a Magyar Kórházszövetség XXII. konferenciáján, április 23-án hirdetik ki.

(FH)

Módosítva: 2010.01.18 22:47, Megjelenés: 2010.01.18 22:47
Címkék: Az Év Kórháza
Hozzászólások (2)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.