Kadmiumot tartalmazó gyerekékszerek Kínából

Szerző: Független Hírügynökség

A kadmium nagyon mérgező fém, amelyet elemekben, fémek burkolataként és műanyagoknál használnak. Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint tüdőrákot okozhat. Az AFP francia hírügynökség megjegyzése szerint ez már a sokadik eset, hogy gond van egy kínai termékkel.

A China Daily című angol nyelvű lap szerint az illetékes hivatal egyik munkatársa azt mondta: ki akarják deríteni, hogy igazak-e a hírek, és ha igen, akkor a nevezett áruk törvényes úton jutottak-e ki Kínából.

Élelmiszerek és mikotoxinok
A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak.
Élelmiszerek és mikotoxinok >>
A hivatal munkatársa azt mondta, hogy a gyerekékszerek nincsenek rajta azon termékek listáján, amelyeket a kormány utasítása szerint kötelező ellenőrizni.

A Walmart és a Claire''s nevű, amerikai kiskereskedelmi hálózatok a héten jelentették be, hogy kivonták az összes, Kínából érkezett gyerekékszert, miután az amerikai médiában olyan információkat közöltek, hogy egyes nyakláncok és medálok kadmiumot tartalmaznak.

Kadmiumot tartalmaznak a nyakláncok

A kadmium nagyon mérgező fém, amelyet elemekben, fémek burkolataként és műanyagoknál használnak. Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint tüdőrákot okozhat. Az AFP francia hírügynökség megjegyzése szerint ez már a sokadik eset, hogy gond van egy kínai termékkel.

Furcsa kifejezések a csomagoláson? Segítünk!
Mitől bio a bioélelmiszer? Mi az az emulgeálószer? És a térfogatnövelő meg az ízfokozó? Mitől homogénezett a tej? Tartósítószer és társai, avagy segítünk eligazodni a csomagoláson olvasható kifejezésekben.
Mi van az élelmiszercímkéken?>>
Az utóbbi években Kínáról az a hír terjedt el világszerte, hogy a rosszul szabályozott és a korrupciótól fertőzött ipara miatt az áruk jelentős része nem üti meg a biztonsági minimumot sem. Ilyenek az élelmiszerek és a játékok, de számos más termék is. A legutóbbi nagy botrány a mérgezett tej ügye volt.

Decemberben közölte a kínai média, hogy ismét bezártak számos tejüzemet azok közül, amelyek a mérgezési esetek 2008-ban történt kipattanása után csuktak be. A tejben akkor melamint találtak. Az mérgezett tejek miatt többen, főleg csecsemők haltak meg Kínában. Tavaly november kivégezték azt a két férfit, akit januárban halálra ítéltek a tejmérgezés ügyében.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

NSAID NSAID

Mikor alkalmazhatóak a nemszteroid gyulladáscsökkentők, és mikor nem?

Mortons neuroma Mortons neuroma

Egészségtelen lábbelik viselése is okozhatja. Milyen tünetei lehetnek?

Ha idősebb férfi fiatal nőt szeret s...

Tapasztalták már, ha tíz-húsz-harminc évvel idősebb férfi oldalán sokkal fiatalabb párját látják, rögtön utánuk fordulnak, s gyakorta negatív...

Hogyan készítsünk gyógynövényből...

Ez a kérdés azért is fontos, mert a várt hatás eléréséhez a gyógynövényben lévő hatóanyagoknak kellő mennyiségben ki kell oldódniuk....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.