Kórházban van az újszíves kis Lara

Független Hírügynökség
megjelent:

Az újszíves Lara idén töltötte először otthon a karácsonyt, de az öröm sajnos nem tartott sokáig. Belázasodott ugyanis, és mivel huzamosabb ideig nem akart lemenni a láza, kórházba kellett vinni - tudta meg a Napi Ász.

A két és fél éves kislánytól ilyenkor vért vesznek, és néhány napig bent tartják megfigyelésre. Sajnos, az orvosok sem tudják pontosan az okát, de többször is előfordul, hogy a gyerek huzamosabb ideig lázas - mondta a lapnak Lara édesanyja.

Lara azonban sokat fejődött az utóbbi időben, folyamatosan gyógytornára és speciális foglalkozásokra jár, így az édesanyja bízik benne, hogy egyszer ugyanolyan életet élhet, mint a többi vele egykorú gyerek.

Háromszáz napos folyamatos kórházi kezelés után augusztusban mehetett haza a kórházból Lara. A kislányt két és fél hónapos kora óta kezelték súlyos veleszületett szívizombetegséggel, emiatt 2008 nyarán felkerült a szívtranszplantációs várólistára. 2008. november 6-án műszív-kezelést kellett alkalmazni, amely donor hiányában több mint hat hónapig tartott. A végleges megoldást jelentő szívátültetésre 2009 májusában kerülhetett sor.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.