Tévedés - 23 évig azt hitték, kómában van - Fotóval!

Szerző: Független Hírügynökség

A Der Spiegel információi szerint a belga férfi, a jelenleg 46 éves Rom Houben miután 23 éve megsérült egy közlekedési balesetben, az orvosok úgy ítélték meg, hogy a páciens kómába esett.

Több, mint két évtized után jöttek rá az orvosok Belgiumban, hogy betegük nem kómába esett, hanem lebénult egy baleset után. A belga férfi később azt írta: újjászületett, amikor 23 év után ismét kommunikálni tudott a külvilággal.

A Der Spiegel információi szerint a belga férfi, a jelenleg 46 éves Rom Houben meditálással töltötte a hosszú éveket. Miután 23 éve megsérült egy közlekedési balesetben, az orvosok úgy ítélték meg, hogy a páciens kómába esett.

Valóságos, tudatos állapotára most azután derült fény, hogy a Belgium keleti részében található Liege városbéli egyetem a betegen új vizsgálatokat végzett. Ezek azt eredményezték, hogy az orvosok több mint két évtized után rájöttek, a férfi mindvégig a tudatánál volt a balesete óta.

Orvosi érdekességek

(FH)

Módosítva: 2009.11.24 17:34, Megjelenés: 2009.11.24 17:34
Címkék: Kóma, Tudat
Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Immunonkológia Immunonkológia

Daganatos sejtek és az immunrendszer - Tudnivalók az immunonkológiáról.

Az F-vitamin - avagy a telítetlen...

Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a...

Mindent a kómáról

A kóma nem más, mint különféle hatások által kiváltott, elhúzódó, tudattalan állapot. A kiváltó ok leggyakrabban súlyos fejsérülés, stroke...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.