Egyre jobban van a szétválasztott bangladesi ikerpár

Szerző: Független Hírügynökség

Pénteken a szétválasztott bangladesi ikerpár második tagja, Krisna is kinyitotta a szemét, amint lassan kezd magához térni az altatásból. Az erősebbik kislány, Trisna már csütörtökön beszélni kezdett.

A fejüknél fogva összenőtt kétéves kisgyerekeket kedden választották szét Ausztráliában, kockázatos műtéttel.

25 órás műtéttel választották szét őket

25 órás sebészi beavatkozás után kedd reggelre sikeresen választotta szét egy 16 fős melbourne-i műtéti csapat a fejüknél összenőtt bang-ladesi ikerlányokat, akik koponya-csontjának, agyszöveteinek és vére-dényeinek egy része is közös volt.
Sikerült elválasztani az ikrek agyát >>

Krisna lassan ébredezik, egyre éberebb, már erőteljesebben lélegzik, és nyitogatja a szemét - jelentette be a melbourne-i kórház, amelyben az egyedülálló operációt végezték. "Trisna továbbra is jól van. Mindkét kislány állapota súlyos, de stabil" - áll a kórház közleményében.

A melbourne-i kórház orvoscsapata hétfőn és kedden 32 órás műtéttel választotta szét a két kislány koponyacsontját, agyát és agyi ereit. A műtét megtervezése és a felkészülés két éven át tartott.

Az orvosok csak 25 százalékos esélyt jósoltak az operációnak. A bangladesi ikreket születésük után a szülők eldobták maguktól, és egy dakkai árvaházba kerültek. Két éve egy gyermekmentő szeretetszolgálat juttatta őket Ausztráliába.

A két kislány ugyanúgy beszél, mint a normális kétéves kisgyerekek, de járni eddig nem tudtak, csak hanyatt fekve mászni.

Orvosi érdekességek

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.