• H1N1 - Lassan eléri a 300-at az ukrán áldozatok száma

    Szerző: Független Hírügynökség

    A hivatalosan továbbra is szezonális influenza és vírusos fertőzés okozta járvány kitörése óta vasárnap estig 299-en haltak meg Ukrajnában. A járványhelyzet kihirdetése óta a megbetegedettek száma elérte az 1 millió 364 ezer 939-et.

    Kárpátalján mostanra jelentősen visszaszorult a kór, Szlovákia hétfőtől leállította az autóbusz-forgalmat a szlovák-ukrán határon. Az ukrán egészségügyi tárca legfrissebb jelentése szerint az országban az elmúlt 24 óra során 17 ezer 400 újabb megbetegedést regisztráltak.

    Hirdetés

    Az elmúlt hétvége során 17 halálesetről érkezett jelentés. A járvány szemmel láthatóan Ukrajna keleti megyéi felé távolodik. A megbetegedések száma már csak öt megyében és a különleges státusú Szimferopolban nem éri el a járványküszöböt.

    További tudnivalók a H1N1 oltásról
   • H1N1 - A hazai orvosok félnek az oltástól
   • Hogyan lehet hozzájutni az oltóanyaghoz?
   • Életkorok és halálozási arányok
   • A fiatalokat sújtja jobban az új influenza
   • H1N1 oltás: Változott az orvosok véleménye Németországban
   • Egyszerre is beadhatják a két influenza elleni védőoltást
   • A Magyarországgal közvetlenül szomszédos Kárpátalja megyében e hét végén egyetlen halálos esetet sem regisztráltak. Sőt, az elmúlt napban már csupán 692 esetben diagnosztizáltak influenzát vagy vírusos légúti fertőzést. Kórházi ellátásra Kárpátalján jelenleg 114-en szorulnak.

    Ennek ellenére Szlovákia hétfőtől betiltotta a kétoldalú autóbusz-forgalmat a már csak egyedüliként üzemelő Felsőnémeti-Ungvár szlovák-ukrán határátkelőn. Az áthaladó személyforgalom során a szlovák közegészségügyi hatóságok az influenzás megbetegedésre utaló legkisebb jel - legyen az köhintés vagy tüsszentés - észlelése alkalmával visszafordítják az utasokat. Emlékeztetőül: a négy szlovák-ukrán határátkelő mindegyike Kárpátaljára "nyílik".

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.11.17 00:55
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

    Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Elkezdődött az influenzaszezon

    A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

    Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

    Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

    Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

    Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.