• H1N1 - Furcsa tünetek egy 14 éves fiúnál

    Szerző: Független Hírügynökség

    A fiúnak agyhártya- és agyvelőgyulladása van. Mivel a kezelések ellenére az állapota napokon keresztül nem javult, garatváladékot vettek tőle, és ebből mutatták ki, hogy a szervezetét megtámadta a H1N1 vírus.

    Nem voltak szokványos influenzaszerű tünetei, mégis H1N1-fertőzött egy 14 éves Bács-Kiskun megyei fiú. Nagyon magas láza volt, feje fájt, hányt, amikor egy héttel ezelőtt a kecskeméti kórházba szállították.

    Hirdetés

    Már jobban van, pénteken átvitték a Szegedi Gyermekklinikára. A fiúnak agyhártya- és agyvelőgyulladása van. Mivel a kezelések ellenére az állapota napokon keresztül nem javult, garatváladékot vettek tőle, és ebből mutatták ki, hogy a szervezetét megtámadta a H1N1 vírus.

    A H1N1 védőoltás
    Társadalmi kötelezettségünk, hogy védjük azokat, akiket nem lehet beoltani - mondta a WEBBetegnek Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója. >>Őszintén a H1N1 vakcináról - Az oltási pánik mellékhatásai
    A fiú már jobban van, pénteken átszállították a Szegedi Gyermekklinika fertőző osztályára. Az orvosok újabb vizsgálatokat végeznek, hogy kiderítsék valóban az újinfluenza vírusa okozta-e a megbetegedést.

    Bodrogi Tibor, a kecskeméti kórház osztályvezető főorvosa a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta: agyfolyadékot vettek a fiútól, és ha abból is kimutatják a H1N1-et, akkor valószínűleg az új vírus okozta a súlyos tüneteket, de addig nem mondhatják ki az ok-okozati összefüggést, amíg nincsenek meg az eredmények.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.11.14 21:03
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    H1N1 - Már két halálos áldozat Romániában

    Kettőre nőtt kedden Romániában a H1N1-es típusú influenza idei halálos áldozatainak száma; a második áldozat egy 29 éves nő volt.

    H1N1 - Az elhízottakra veszélyesebb

    Az elhízottak esetén nagyobb elővigyázatosság szükséges bármilyen influenzafertőzés kialakulása esetén – olvasható a Clinical Infectious Diseases legfrissebb számában.

    Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

    Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

    Ritka antitest véd minden influenzavírus ellen

    Az emberi test előállít egy ritka antitestet, amely hatékony minden influenzavírus ellen, és termelődésének fokozásával általános influenza elleni kezelést lehetne kidolgozni - közölték amerikai kutatók hétfőn.

    H1N1 - "Egymillióan is meghalhattak volna"

    Mexikó egészségügyi minisztere szerint a H1N1 miatt bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhetően nem halt meg egymillió ember az országban.

    Hiány van az alapvető oltóanyagokból Németországban

    A Német Gyermekorvosok Szövetségének elnöke kedden nyilatkozatban tiltakozott amiatt, hogy nem állnak rendelkezésre azok az alapvető oltóanyagok, amelyek a csecsemők, illetve gyermekek számára elsődlegesen szükségesek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.