• H1N1 - Közterületen oltanak?

    Szerző: MTI

    A lapnak Székely Tamás egészségügyi miniszter sokféle megoldást elképzelhetőnek nevezett, egyebek között oltóközpontok felállítását, vagy azt, hogy a készítményhez recept nélkül lehessen hozzájutni.

    Az új influenzavírus elleni oltások megkönnyítésére több változaton is dolgoznak az egészségügyi tárcánál, de a legvalószínűbb a Népszabadság szerint, hogy oltóközpontokat állítanak fel a közterületeken.

     

    Hirdetés

     További cikkek az új influenzáról
   • H1N1 - Kinek kell fizetni az oltásért?  
   • H1N1 és terhesség - Mennyire veszélyes?
   • H1N1 - A súlyos szövődmények felerészben egészséges embereket érintettek
   • A mutáció a jelenleginél súlyosabb lehet?
   • H1N1 - Elsősorban a gyerekek terjesztik, őket oltsák be
   • H1N1 vakcina - Szavatosság és biztonság
   • A hatvan felettiek védettebbek a H1N1 ellen
   • A lap szombati számában emlékeztet arra, hogy Bajnai Gordon kormányfő pénteken Rómából üzent haza az egészségügyi miniszternek: tegye egyszerűbbé a rendszert, hogy aki be akarja magát oltatni, minél könnyebben tehesse meg azt.

    A lapnak Székely Tamás egészségügyi miniszter részleteket nem közölt, annyit mondott: a hét közepe óta dolgoznak a kormányfő kérésén. Sokféle megoldást elképzelhetőnek nevezett, egyebek között oltóközpontok felállítását, vagy azt, hogy a készítményhez recept nélkül lehessen hozzájutni.

    Döntést a miniszterelnökkel folytatott egyeztetést követően a pandémiás bizottság keddi ülésén hoznak, de a lap úgy értesült, hogy a legvalószínűbb az oltópontok felállítása, ahol bárki beoltathatja magát.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.11.14 10:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Felnőttkori bárányhimlő - Kinek kellene védőoltás?

    A bárányhimlő a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a gyermekekre veszélyes, hanem bizony a felnőttekre is. Milyen tünetekkel jár a betegség? Érdemes-e oltatni? A WEBBeteg összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

    Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

    Meningococcus B vakcina - Mikor lehet újra hozzájutni az oltáshoz?

    A Magyarországon forgalomban lévő Meningococcus elleni vakcinák zöme beszerezhető, pillanatnyilag gyártáskapacitási nehézségek miatt egyedül a Meningococcus B elleni oltóanyag esetében van átmeneti termékhiány. A jövő hétre megoldódik a Meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség – tájékoztatja az OGYÉI a lakosságot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.