• Mellevétel után új mell

    Szerző: MTI

    A melbourne-i Bernard O''Brien Mikrosebészeti Intézet orvosai kialakítottak egy olyan beültethető eszközt, amely a nők saját zsírsejtjeit használja fel, hogy a masztektómiát követően visszanövessze a mellet.

    Forradalmian új kezelés kifejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók, amely lehetővé tenné, hogy a mellrák miatti amputáció után visszanöveszthessék a női emlőket.

    Hirdetés

    A melbourne-i Bernard O''Brien Mikrosebészeti Intézet orvosai kialakítottak egy olyan beültethető eszközt, amely a nők saját zsírsejtjeit használja fel, hogy a masztektómiát követően visszanövessze a mellet.

     Mit kell tudni az emlő önvizsgálatáról?
    Az emlő havonkénti önvizsgálatát 20 év felett minden nőnek ajánlott elvégezni, mégpedig a menstruáció utáni héten. Bővebben az emlő önvizsgálatáról>>
    "Zsírmasszát tettünk az eszközbe, amely tulajdonképpen egy kamra, és megoldottuk a vérellátását; a zsírmassza a beültetés után kitölti a mellben megüresedett teret, a páciens pedig normálisnak érzi" - magyarázta Phillip Marzella kutatásvezető csütörtökön.

    Ahogy a kezdeti zsírréteg terjeszkedik, a kilyuggatott melltartókosárra emlékeztető kamra végül feltöltődik zsírral, mert "a természet irtózik a vákuumtól" - tette hozzá Marzella.

    Az első tesztalanyoknak még további műtéten kellene átesniük, hogy eltávolítsák a kosarat, ám a kutatók úgy tervezik, hogy a későbbiekben olyan biológiailag lebomló anyagból készítik azt, amely néhány hét alatt feloldódik.

    Sikeresek az eddigi kísérletek

     A leggyakoribb daganatok első tünetei
    A leggyakoribb első tünetekről>>
    Marzella szerint mellek esetében a világon elsőként alkalmazzák a technológiát.

    Korábban mások őssejteket használtak, ám a mostani megközelítés ettől teljesen eltér, mert a páciens saját vérellátását veszi igénybe.

     A mellrák
   • A mellrák és típusai
   • Hogyan kezelhető a mellrák?
   • Mikor a legfontosabb a vizsgálat?
   • Hogyan kezelhető a mellrák
   • Mellrák - Műtét után
   • A sertéseken elvégzett kísérletek alapján a módszert "nagyon sikeresnek" értékelték fejlesztői.

    A kórház mintegy félmilliárd forintnak megfelelő (3 millió ausztrál dolláros) kormányzati kutatási támogatást kapott a programra, amelynek következő lépéseként a jövő év elején megkezdődnek a humán próbák.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.11.12 12:47
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A szilikonbetét mentette meg életét

    Melltartójának szilikon betéte mentette meg egy autóbalesetet szenvedett nő életét Nagy-Britanniában, aminek hatására kebelnagyobbító műtétet hajtatott végre magán.

    Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

    Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is.

    Mell-levétel rákmegelőzési céllal?

    Mintegy duplájára nőtt azon nők aránya, akik az egyik mellükben talált tumor miatt másik mellüket is eltávolíttatták, közölték amerikai kutatók a Cancer című szakfolyóirat hétfőn megjelent számában.

    Elhunyt az arc- és kézátültetett férfi

    Elhunyt az a francia férfi, akin a világ első arc- és kétoldali kézátültetését hajtották végre idén áprilisban - jelentették be a Párizs egyik külvárosában lévő Henri Mondor kórház illetékesei.

    Egyre több amerikai nő választja a megelőző masztektómiát

    Drámaian növekszik az egyik mellükben korai stádiumú emlőrákkal diagnosztizált amerikai nők körében, a teljes műtéti eltávolítást választók aránya - közölték amerikai kutatók a Journal of Clinical Oncology című szaklap legutóbbi számában.

    Négyszer több a szépészeti beavatkozás

    Amerikában 10 év alatt több mint négy és félszeresével emelkedett a különféle kozmetikai beavatkozások száma. 2007-ben összesen 11,7 millió sebészi és nem sebészi kozmetikai célú beavatkozást végeztek el. Ez mintegy 13 milliárd dollár bevételt hozott.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.