Spermabankban jártunk

Szerző: Hvg.hu

Kik fordulnak ma Magyarországon spermabankhoz? Milyen tévhitek övezik a donorokat és a szolgáltatásokat, amelyeket bizonyos feltételek mellett ma már az egyedülálló nők is igénybe vehetnek?

Spermaanalízis, donorválasztás és a végkifejlet. Utánanéztünk, mi kerül a hűvösre, és hogyan választanak apát leendő gyermeküknek a párok, akiknek nem lehet közös utódjuk.

Donor csak az lehet - ahogy a törvény előírja -, aki 18-35 év közötti férfi; nem véletlen tehát, hogy 95 százalékuk egyetemista.

„Többnyire a célcsoportnak szánt lapokban, felsőoktatási intézményekben, online fórumokon hirdetünk” - árulta el Tóth Zsuzsanna, a Krio Intézet marketingese, hogyan érik el, hogy bővüljön a donorbank adatbázisa.

És hogy mi motiválja a mintaadókat? Az intézet felmérése szerint legtöbben a pénz miatt jelentkeznek, egy adag lefagyasztott spermáért ugyanis - ami megfelel a minőségi és mennyiségi követelményeknek - 15 ezer forintot adnak.

A cikk partnerünk, a egészség oldalán olvasható.
A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis)...

Szívbarát táplálkozás - Hogyan...

A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos kockázati tényező vesz részt, amelyek közül a táplálkozás az egyik...

Hogyan működik a spermabank?

A spermabank olyan intézet, ahol a hímivarsejteket lefagyasztják és fagyasztva tárolják későbbi felhasználás céljából. Spermabankhoz fordulhatunk...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.