Nem jogerős - Pénzbüntetés a mentőben meghalt beteg ügyében

Szerző: Független Hírügynökség

A tárgyalás során az orvosszakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi halála és a doktornő döntése között nincs összefüggés, a férfi mindenképpen meghalt volna.

Kétszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság első fokon azt a hódmezővásárhelyi orvosnőt, aki még 2007. áprilisában elutasította a mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba, mert a férfi - ekkor már öt napja - területileg a szentesi kórházhoz tartozott.

Az orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az orvosnő fellebbezett.

Az idült betegségben szenvedő mindszenti férfi 2007. április elején fulladásos panaszokkal került a szentesi kórházba, ahol felajánlották neki a kezelést, azonban a beteg saját felelősségére elutasította azt. Még aznap délután a férfi ismét rosszul lett, háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a legközelebbi, hódmezővásárhelyi kórházba vitték.

Mindenképp meghalt volna a férfi

Onnan továbbküldték azzal az indokkal, hogy a beteg nem hozzájuk tartozik, a férfi pedig a szentesi kórházba szállítás közben meghalt.

A tárgyalás során az orvosszakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi halála és a doktornő döntése között nincs összefüggés, a férfi mindenképpen meghalt volna.

Az orvosnő azonban nem a szakmai szabályoknak megfelelően vizsgálta meg a beteget így helytelen döntést hozott, amikor továbbküldte a szentesi kórházba. Az ítélet nem jogerős.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Baleset: Minden hetedik embertől...

A felnőtt lakosság, csupán 15 százaléka segítene aktívan a sérültek ellátásában egy közúti balesetnél, a balesetet látottak 13 százaléka...

Mikor hívjak rögtön mentőt?

Azt hiszem sok esetben ezt a kérdést nem is olyan egyszerű eldönteni. Persze, jól hangzik, hogy akkor, amikor úgy látjuk, hogy a késlekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.