• A szomszédban már tombol a járvány: 67 halott Ukrajnában

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az ukrán egészségügyi hatóságok csak annyit adnak meg ezekről a halálos tüdőgyulladásokról, hogy vírus okozza őket, de azt nem közlik, hogy influenzavírusról, a világjárványos influenzáról van-e szó vagy más vírusról.

    Egyetlen nap alatt tizennéggyel nőtt a rejtélyes vírusos tüdőgyulladások halálos áldozatainak száma Ukrajnában. Vaszil Lazorisinec egészségügyi miniszterhelyettes hétfő délelőtt bejelentette, hogy "az influenza vagy heveny vírusos légúti fertőzés" következtében már hatvanheten haltak meg.

    Hirdetés

     Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen
    Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen, állapította meg egy tanulmány.
    Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen >>
    Az egészségügyi miniszterhelyettes nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy milyen vírus okozta a halálos tüdőgyulladásokat. A nyilvántartott influenzás betegek száma Ukrajnában meghaladja a negyedmilliót.

    Az influenzajárvánnyal párosuló súlyos, rendkívül gyors lefolyású kétoldali vírusos tüdőgyulladás halálos áldozatai között eddig legalább három gyerek és két terhes nő van. Lemberg (Lviv) és Ternopil megyében pedig már 2-2 egészségügyi dolgozó is életét vesztette.

    Miközben országosan 255 ezer influenzás betegek száma, a Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megyében egyetlen nap alatt csaknem a duplájára nőtt a nyilvántartott megbetegedettek száma. A megyei közegészségügyi szolgálat hétfő délelőtti közleménye 7101 influenzás betegről számolt be, akik közül 4213-an gyerekek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az eddig leginkább érintett Lemberg (közel 70 ezer megbetegedés) és Ternopil (több mint 40 ezer beteg) után már Ivano-Frankivszk megyében is tömeges méreteket öltött a járvány. A helyi közegészségügyi hatóság legfrissebb jelentésében az áll, hogy a Kárpátaljával szomszédos megyében már közel 30 ezren betegedtek meg, akik közül 11 szorul intenzív kórházi ellátásra, hat beteget már lélegeztető gépre kellett kapcsolni.

    A járvány által érintett megyék gyógyszertáraiban, patikáiban továbbra is hiánycikknek számítanak az influenzaellenes szerek. A járvány által érintett megyék gyógyszertáraiban, patikáiban továbbra is hiánycikknek számítanak a vírusellenes szerek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.11.02 15:57
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

    Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.