• H1N1 - Fidel Castro szerint az USA a felelős

    Szerző: MTI

    A 83 éves Fidel Castro felhívja a figyelmet arra, hogy amikor Barack Obama amerikai elnök feloldotta a kubai származású amerikaiak kubai látogatására vonatkozó tilalmat, az Egyesült Államok több államában elterjedt a H1N1 vírus okozta betegség.

    Fidel Castro kubai vezető az Egyesült Államokat teszi felelőssé az újfajta influenza elterjedéséért hazájában. A 83 éves volt államfő Granma című napilapban megjelent cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy amikor Barack Obama amerikai elnök feloldotta a kubai származású amerikaiak kubai látogatására vonatkozó tilalmat, az Egyesült Államok több államában elterjedt a H1N1 vírus okozta betegség.

     

    Hirdetés

    Eleinte a szigetországban viszonylag kevesen betegedtek meg, és hónapokon át nem volt halálos áldozata a kórnak, az első vírushordozók pedig külföldi turisták voltak.

      Afganisztánban bezárják az iskolákat az influenzajárvány megelőzésére

    Afganisztánban három hétre szüneteltetik a tanítást az összes iskolában, hogy megelőzzék az új influenza járványos terjedését - jelentették be vasárnap Kabulban. A kormány közlése szerint az iskolákat hétfőtől zárják be. Afganisztánban a H1N1-es új vírusnak eddig egy halálos áldozatáról tudnak hivatalosan.

    "Mivel a kór elterjedt minden tartományban - legfőbbképpen ott, ahol a legtöbb olyan család él, amelynek vannak az Egyesült Államokban élő rokonaik - felvetődött az új diagnosztikai berendezések beszerzésének szükségessége" - írja Castro.

    A kubai forradalom vezére rámutat ara, hogy az Egyesült Államok egyrészt engedélyezte sok vírushordozó beutazását a szigetországba, másrészt viszont megtiltotta a járvánnyal szembeni harchoz szükséges berendezések és orvosi műszerek beszerzését, vagyis - írja - a jelenlegi járványhelyzet valójában az Egyesült Államok "szégyenletes és abszurd blokádjának a következménye".

    Kubában eddig hét halálos áldozata volt a Mexikóból eredő kórnak, és 695 ember - közöttük 203-an gyerek - betegedett meg.

     

    Már négymillió kínait beoltottak

     

    Már közel négymillió kínait oltottak be az új vírus elleni vakcinával, komolyabb mellékhatást egyetlen esetben sem tapasztaltak - közölte vasárnap a kínai egészségügyi minisztérium.

      A tüdőgyulladás tünetei

    A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul, ezért nem biztos, hogy felmerül Önben, hogy ezeknél súlyosabb betegsége van.
    A tüdőgyulladás tünetei>>

    Az oltási kampány országszerte megindult, kivéve az önálló közigazgatású Csungkingot (Chongqing), Anhujt (Anhui), Csianghszit (Jiangxi) és Szecsuant - hangzott el a tárca illetékesének a tájékoztatóján.

    Mintegy 33,4 millió adag vakcina kapta meg a felhasználáshoz szükséges minősítést szombatig és 26 milliót már az ország különböző részeibe juttattak.

    A szárazföldi Kína területén eddig 3 millió 780 ezren kapták meg az oltást, miközben több mint 46 ezer megerősített A(H1N1) influenzást regisztráltak, közülük 90 súlyos.

     

    A kínai betegségellenőrző és megelőző központ vezető szakértője, Ceng Kuang (Zeng Guang) korábban úgy nyilatkozott, hogy ha az emberek nem oltatják be magukat most, akkor vég nélküli problémákra kell számítani.

    "A súlyos tüneteket mutató fertőzöttek száma egyre nő, az ország egészségügyi ellátó kapacitása, beleértve a személyzetet és az eszközöket is, hatalmas kihívással néz szembe" - húzta alá Ceng.

    Úgy ítélte meg, hogy  aki   a járvány kitörése a téli ás tavaszi időszak között várható.

    (MTI)

    A halálos esetek száma az elmúlt héten hatra emelkedett

    Módosítva: 2009.11.02 09:38, Megjelenés: 2009.11.02 09:38
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Alvászavar

    Alvászavar

    B. M., szakfordító

    Hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ezekkel foglalkozunk részletesen.

    A barátok szerepe

    A barátok szerepe

    Habis Melinda

    Az elszigeteltség fokozza bizonyos betegségek kockázatát.

    A nyár hűsítő kedvencei - Fagylaltok és jégkrémek

    Perzselő napsütés - szinte vibrál a levegő a hőségben, mégis hosszú sor kígyózik az egyik cukrászda előtt... A nyár egyik legkedveltebb édes hűsítőjére várnak: mindenki fagylaltozással szeretné biztosítani magának a felfrissülést.

    Az izomzat felépítése és szerepe

    Az izom a szervezet olyan szövete, melynek fő funkciója, hogy a tápanyagokból nyert energiát mechanikai energiává alakítja át. Ez teszi lehetővé az egész emberi test helyzetváltoztatását, mozgását, finom működését, a belső szervek, zárógyűrűk mozgását és működését.

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

    "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

    H1N1 - A háziorvosok sem oltatják be magukat

    A WEBBeteg információi szerint a csaknem 6 ezer háziorvosnak mindössze 25 százaléka oltatta be magát a H1N1 ellen, jóllehet, a betegekkel való folytonos érintkezés miatt fokozott veszélynek vannak kitéve.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

    H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA