Szívüknél és májuknál összenőtt sziámi ikrek születtek

Szerző: MTI

A babákra szétválasztó műtét vár, de csak egyikük maradhat életben - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.

A babák még múlt héten jöttek világra, az orvosok a hét elején döntenek arról, hogy a szétválasztó műtétet végre tudják-e hajtani Peruban, vagy máshol kell elvégezni.

Utóbbi esetben Kubában lehetne végrehajtani a műtétet, erre azonban nincs pénze a 20 éves szülőknek. A munkanélküli apa adakozásra kérte az embereket, hogy fedezni tudják a műtét költségeit.

Mivel a babáknak csak egy szíve és egy mája van, a szétválasztással is csak egyikük élete menthető meg. "Átlagosan minden 200 ezer terhességből egy esetben születnek sziámi ikrek. A tudomány még nem tudta megválaszolni, hogy miért lesznek az ikrekből sziámi ikrek. Intézetünkben idén ez volt a második eset" - mondta a szülést levezető egészségügyi intézmény újszülöttosztályának vezetője.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrdaganatok Bőrdaganatok

A gyanús elváltozások feltétlenül kivizsgálást igényelnek.

A hőháztartás biológiája - A...

Miért fontos a szervezetünk hőháztartása? Aggódjunk, ha kissé alacsonyabb vagy magasabb testhőt mérünk? Egyáltalán mitől változik a...

A koronavírus-pandémia 6 pozitív...

A stressz legnagyobb része a munkánkból fakad, vagy abból, ahogy megpróbáljuk egyensúlyban tartani a kapcsolatainkkal, magánéletünkkel. Erre...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.