• Élő donoros méhátültetés - Hamarosan megvalósítható lesz

    Szerző: Független Hírügynökség

    Szaúd-Arábiában 2000-ben már hajtottak végre emberen élő donoros méhátültetést, de a szerv három hónap múltán kilökődött.

    Két éven belül végrehajthatják az első emberi méhátültetést - jelentették be londoni nőgyógyászok. A kutatók kísérleti nyulakon már kidolgozták az átültetés technikáját. 5 nyúlnak ültettek be idegen méhet. Kettő még 10 hónapig élt, és az utána végzett boncolás szerint a beültetés sikeres volt.

    Hirdetés

    A következő lépésben méhátültetéses nyulaknál sikeres terhességet kívánnak elérni méhen kívüli megtermékenyítéssel. Utána a technikát nagyobb emlősökön is kipróbálják. A brit tudósok szerint a kulcskérdés a beültetendő méh és a páciens véredényeinek megfelelő összekötése.

    Szaúd-Arábiában 2000-ben már hajtottak végre emberen élő donoros méhátültetést, de a szerv három hónap múltán kilökődött. A londoni kutatók szerint ennek az lehetett az oka, hogy nem volt megoldva az erek összekötésének technikája.

    Nőknél a beültetett idegen méhet csak egy terhesség kihordásáig tartanák meg. A megtermékenyítést lombikbébis módszerrel kellene végezni, a szülést pedig császármetszéssel.

    (FH)

    Módosítva: 2009.10.24 12:18, Megjelenés: 2009.10.24 12:18
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Érdemes mesélni!

    Érdemes mesélni!

    Szponzorált tartalom

    A meseolvasásnak számos jótékony hatása van. Olvassunk mesét gyermekünknek! (x)

    Psoriasis

    Psoriasis

    K. M.

    Pikkelysömöröm van, hogy lesz párom? Hogy merjek így szexelni?

    Mindig fáradt? - A 7 leggyakoribb ok

    Ha sokszor elgondolkozik azon, vajon miért olyan fáradt mindig, nincs egyedül. Felmérések szerint minden öt megkérdezettből kettő érzi magát a hét nagy részében fáradtnak, és minden harmadik ember alváshiánnyal küzd.

    Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

    A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA