A világ legkövérebb embere műtétre szorulna

Szerző: MTI

A 48 éves Mason, aki a Suffolk grófságbeli Ipswichben lakik, 444 kilogrammot nyom, és naponta 20 ezer kalóriát fogyaszt - éppen a nyolcszorosát a felnőtt férfiak 2500 kalóriás átlagának.

Életmentő műtétre szorul a világ legkövérebb embere, a Kelet-Angliában élő Paul Mason, de egyelőre annak kitalálása is gondot okoz, hogy miként juttassák el otthonából a kórházba.

Az étkezési szenvedélybetegséggel megvert ólomsúlyú páciens a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - keddi beszámolója szerint csak vacsorára három, családi méretű menüt fal fel, és az elmúlt nyolc évet jórészt ágyában töltötte, mivel önerejéből szinte mozdulni sem tud.

Csaknem fél tonnás súlya miatt azonban most már mások erejéből sem, így a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS) komoly fejtörést okoz, hogy miként szállítsák el az otthonától 245 kilométerre lévő speciális egészségügyi központba, ahol a műtétet tervezik.

Hogyan jut el otthonából a kórházba?

A lap ismertetése szerint még az is szóba került, hogy a brit királyi légierő egyik Chinook csapatszállító helikoptere vinné Masont a dél-angliai Chichester kórházába, de a költségek miatt erről letettek. Most azt tervezik, hogy egy különlegesen kiképzett, éppen a túlsúlyos betegek szállítására alkalmassá tett, 5 tonnás mentővel viszik le a feneketlen gyomrú beteget az intézménybe.

A gyomorgyűrű műtét

A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
A gyomorgyűrű műtét>>

A speciális műtéti beavatkozás célja a gyomor űrméretének szűkítése, annak érdekében, hogy a páciens ne tudjon annyit enni egyszerre, mint most.

Mason már 2002-ben is kórházi kezelésre szorult. Akkor még "csak" 355 kilós volt, és mozgatásához villástargoncát használtak.

Előtte egy mexikói férfi, Manuel Uribe tartotta a súlyvilágrekordot 571 kilogrammal, de neki tavaly sikerült a felére lefogynia.

Orvosi érdekességek

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.