A H1N1 alvírusát mutatták ki sertésekben egy állatkiállításon

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egyesült Államokban, Minnesota államban egy állatkiállításon találtak olyan sertéseket, melyek fertőzöttek voltak az emberi H1N1 alvírusával. A kimutatott vírus megegyezett az emberi pandémiás kórokozóval.

Bebizonyosodott, hogy világjárványos influenzával fertőzött sertéseket találtak egy állatkiállításon az Egyesült Államokban, Minnesota államban.

Kisbaba halálát okozta a vírusfertőzés

Egy párizsi gyermekkórházban vasárnap belehalt a világjárványos influenzába egy 11 hónapos kisbaba. A kórház közleményben erősítette meg, hogy a halál oka az influenza volt.

Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter közleményt adott ki arról, hogy a laboratóriumi elemzések ugyanazt a H1N1 altípusú vírust találták meg a sertésekben, amely az embereknél április óta a világjárványt okozza.

Az állatvásáron a vizsgált állatok egészségeseknek látszottak, és azóta sem betegetek meg. De csaknem egyidőben a mintavétellel az állatvásár területén szállt meg egy iskolás csoport, amelyben viszont sokan betegedtek meg az új influenzában.

A mintavétel augusztus 26. és szeptember 1. között történt.

Sertéshús fogyasztásával nem lehet elkapni az új influenzát

Az amerikai miniszter közleménye sietett felhívni a figyelmet, hogy az emberek nem kaphatják el az influenzát sertéshús fogyasztásától.

A miniszter azt is igyekezett aláhúzni, hogy a kiállítási állatok fertőzöttsége nem jelenti azt, hogy tenyészcsordákban is ott lenne a vírus. A bemutatókon szereplő állatokat nem együtt tartják a kereskedelmi célra tenyésztett sertésekkel, emelte ki az amerikai mezőgazdasági miniszter.

Az amerikai közlemény emlékezteti a kereskedelmi partnereket, hogy számos nemzetközi szervezet, így az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szerint sincs tudományos alap a sertés illetve sertéshús kereskedelmének korlátozására.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá?

Elhízás Elhízás

Eltérések a laboreredményben. Mire figyeljünk?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

Veszélyes-e a H1N1 vírus mutációja?

A H1N1 vírussal kapcsolatos hatalmas információmennyiség ellenére még mindig sok a kérdés a betegség diagnózisával, kezelésével kapcsolatosan.

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Influenzás volt? Valószínűleg...

Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.