A H1N1 alvírusát mutatták ki sertésekben egy állatkiállításon

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egyesült Államokban, Minnesota államban egy állatkiállításon találtak olyan sertéseket, melyek fertőzöttek voltak az emberi H1N1 alvírusával. A kimutatott vírus megegyezett az emberi pandémiás kórokozóval.

Bebizonyosodott, hogy világjárványos influenzával fertőzött sertéseket találtak egy állatkiállításon az Egyesült Államokban, Minnesota államban.

Kisbaba halálát okozta a vírusfertőzés

Egy párizsi gyermekkórházban vasárnap belehalt a világjárványos influenzába egy 11 hónapos kisbaba. A kórház közleményben erősítette meg, hogy a halál oka az influenza volt. Milyen betegsége volt még? >>

Tom Vilsack amerikai mezőgazdasági miniszter közleményt adott ki arról, hogy a laboratóriumi elemzések ugyanazt a H1N1 altípusú vírust találták meg a sertésekben, amely az embereknél április óta a világjárványt okozza.

Az állatvásáron a vizsgált állatok egészségeseknek látszottak, és azóta sem betegetek meg. De csaknem egyidőben a mintavétellel az állatvásár területén szállt meg egy iskolás csoport, amelyben viszont sokan betegedtek meg az új influenzában.

A mintavétel augusztus 26. és szeptember 1. között történt.

Sertéshús fogyasztásával nem lehet elkapni az új influenzát

Az amerikai miniszter közleménye sietett felhívni a figyelmet, hogy az emberek nem kaphatják el az influenzát sertéshús fogyasztásától.

A miniszter azt is igyekezett aláhúzni, hogy a kiállítási állatok fertőzöttsége nem jelenti azt, hogy tenyészcsordákban is ott lenne a vírus. A bemutatókon szereplő állatokat nem együtt tartják a kereskedelmi célra tenyésztett sertésekkel, emelte ki az amerikai mezőgazdasági miniszter.

Az amerikai közlemény emlékezteti a kereskedelmi partnereket, hogy számos nemzetközi szervezet, így az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) szerint sincs tudományos alap a sertés illetve sertéshús kereskedelmének korlátozására.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tíz fontos magnéziumvegyület és...

A magnézium több mint 300 olyan metabolikus reakcióban játszik szerepet, amelyek létfontosságúak az egészségünk szempontjából. Magnéziumpótlásra...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

Veszélyes-e a H1N1 vírus mutációja?

A H1N1 vírussal kapcsolatos hatalmas információmennyiség ellenére még mindig sok a kérdés a betegség diagnózisával, kezelésével kapcsolatosan.

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.