Túlsúlya helyett a munkáját vesztette el

Szerző: MTI

A rendőr a reklámokra hallgatva szorgalmasan szedte azt a brazil táplálék-kiegészítőt, amelyet fogyás céljából a leghatásosabbnak mondtak.

A televízióban látható krimik nézői azt gondolhatják, hogy az amerikai rendőröknek csak a bűnözőktől kell félniük.

Egy igen tanulságos eset azonban igazolta, hogy az sem mindegy, milyen gyógyhatású szereket szednek. A szóban forgó rendőrnek mindjárt a testületbe lépésekor azt ajánlotta az orvos, hogy egészsége érdekében igyekezzen fokozatosan megszabadulni fölös kilóitól.

Bedőlt a reklámoknak

Óvakodjon az ellenőrizetlen összetételű termékektől
Természetesen nem lehet egy kalap alá venni minden terméket, hiszen azok között vannak régóta ismert, jól bevált, szigorú minőségbiztosítási rendszerben előállított és korrekt módon forgalmazott készítmények, amelyek megfelelő alkalmazása nem veszélyes. Az ellenőrizetlen összetételű vagy túl sokat ígérő termékektől ugyanakkor bölcsebb óvakodni.
A rendőr a reklámokra hallgatva szorgalmasan szedte azt a brazil táplálék-kiegészítőt, amelyet fogyás céljából a leghatásosabbnak mondtak.

A dobozon csupa természetes hatóanyag volt föltüntetve, többek között tartalmazott szennát, kaszkarát és E-vitamint. Az Egyesült Államokban igen népszerű tápszert gyakran reklámozták, ezért a rendőr nagy bizalommal és reménnyel fogyasztotta a készítményt.

Az, amit a gyártó cég elfelejtett az ismertetőn föltüntetni, akkor derült ki, amikor az illető vizeletmintát adott.

Tiltott szer volt a táplálék-kiegészítőben

Az amerikai rendőröket ugyanis hasonlóképpen tesztelik, mint a sportolókat verseny előtt, hogy nem fogyasztottak-e teljesítményt fokozó drogokat. Ez a vizsgálat mutatta ki az amfetamint, amely szigorúan tiltott szer az Egyesült Államokban.

Ez az anyag régóta ismert, mert jellegzetes stressz hormon, amely erősen fokozza a szimpatikus idegrendszer tevékenységét.Veszélyei miatt fogyasztószerként történő használata szigorúan tilos.

Régen az amerikai kamionsofőrök is gyakran éltek vele, mert csökkentette az álmosságot. Ronald Reagan elnök rendeletet adott ki, amely előírta, hogy az ilyen beosztásban dolgozóknak rendszeresen kell vizeletet adniuk amfetamin-bevétel ellenőrzésére.

Ez a szabály érvényes a rendőrökre is.

A fogyókúrázni kívánót is ilyen vizsgálaton szűrték ki, és munkahelye azonnal megvált tőle.

A hatóságok aggódnak, mert becslések szerint az amerikai felnőttek 15 százaléka szed súlycsökkentőként hirdetett táplálék-kiegészítőt.

Ezek közül idén 75 szert kellett a forgalomból kivonni a bennük lévő tiltott, egészségtelen kémiai anyagok miatt

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrtípusok és napozás Bőrtípusok és napozás

Ön kelta vagy mediterrán típus? Nem mindegy, mennyi időt tölthet a napon.

Menstruációs görcsök Menstruációs görcsök

Mely ételek csökkenthetik az összetett tüneteket? Íme, tippjeink.

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Szabad-e a napon lenni anyajegy...

Ha nyáron kerül sor az anyajegy eltávolításra – elsősorban rosszindulatúság gyanúja miatt -, érdemes tisztában lenni a sebgyógyulás, a...

Mire nem jók és mire jók a...

Sokan bíznak a különböző táplálékkiegészítő bogyókban, pezsgőtablettákban, pedig ezek se jók mindenre. Milyen esetben és hogyan használhatjuk...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.