• A Föld lakosságának négy százaléka rendszeresen füvezik

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az ENSZ adatai szerint a világ népességének 3,9 százaléka, azaz mintegy 166 millió ember szív kannabiszt. A füvezés nem csak a gazdag országokban terjed.

    A fű a legkedveltebb drogfajta a gazdag országok fiataljai körében - a legtöbben az Egyesült Államokban élnek a szerrel, majd Ausztrália és Új-Zéland, valamint az európai államok következnek a sorban.

    Hirdetés

    A számok tükrében azonban úgy tűnik, hogy már a szegényebb országokban is egyre nagyobb teret hódít a marihuana a 15 és 64 év közötti korosztályban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fű hatását vizsgáló tanulmányt készítő két ausztrál professzor szerint a drog annak ellenére terjed, hogy ismertek azok az egészségügyi problémák, amelyeket fogyasztása okoz - a függőség kialakulásának veszélye, a légzési, szív - és érrendszeri károsodás mellett tanulási nehézség is felléphet azoknál, akik rendszeresen használják a marihuánát.

    A tanulmány szerint a kipróbálók kilenc százaléka válik rendszeres fogyasztóvá, ami azért alacsonyabb szám, mint a nikotin, alkohol vagy más kábítószerek esetében.

    A tanulmány rámutat arra, hogy gondot jelent a fű folyamatosan emelkedő tetrahidrocannabinol (THC) tartalma is, ami további, elsősorban pszichikai tüneteket okoz a rendszeres fogyasztóknál.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.10.16 23:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Örökölt családi minták terhei generációkon keresztül

    Mindannyiunk életében felfedezhetők azok a félelmek, ellehetetlenült sorsok, rosszul végződött párkapcsolatok, betegségek, olykor megmagyarázhatatlan érzések, kétségek, egy korábbi családtagra vagy időszakra emlékeztető viselkedésminták, melyeket tudtunkon kívül vettünk át generációról generációra. Ránk ragadt és cipeljük a nehéz családi örökség mintáit, anélkül, hogy igényt tartottunk volna ezekre.

    Szorongásoldók, nyugtatók és altatók - Működésük és veszélyeik

    A mai túlhajszolt világban sokan érzik úgy, hogy az idegeskedés kihat a mindennapjaikra, a stressz miatt nem tudják normálisan végezni a munkájukat, a családjukkal szemben is ingerlékenyebbek, és az alvással is problémáik vannak.

    Ön is függő, mégpedig cukorfüggő!

    Az édes íz utáni rajongás születésünktől velünk van. Az anyatej íze, ezzel együtt a biztonságot adó anya közelsége, illata, simogatása mind-mind erősítik a hozzá köthető táplálék boldogságérzést kiváltó hatását.

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió

    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

    Kipróbálta a cigit? Valószínűleg újra rá fog gyújtani!

    Brit, amerikai, ausztrál és új-zélandi adatok elemzésével azt találták, hogy az emberek 60,3 százaléka kipróbálta a dohányzást, közülük 68,9 százalékra becsülték azok arányát, akiknél napi szokássá vált a cigarettázás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.