• Védőoltástól hányt vért az idős asszony?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Kizárható az ok-okozati összefüggés az influenza elleni védőoltás és aközött, hogy egy beoltott 60 asszonyt vérhányással, illetve vérköpéssel szállítottak kórházba - tájékoztatott csütörtökön Koiss István, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója.

    A gégészeti szakkonzílium heveny légcsőhurutot állapított meg, amelyből a vérköpés származhatott.

    Influenza elleni oltás szövődményeként heveny légcsőgyulladás a szakirodalomban tudomásunk szerint nem szerepel - áll közleményben.

    Hirdetés

      Őszintén a H1N1 vakcináról

    Nagy a kockázata annak, ha valaki csupán az ellentmondásos sajtóhírek miatt nem oltatja be magát, holott szüksége volna a védelemre.
    Az oltási pánik mellékhatásai >>

    A 60 éves asszonyt október 7-én szállították a Szent László Kórház belgyógyászatára, miután éjszaka köhögésre és vérhányásra (köpésre) ébredt. Az asszony október 5-én mindkét influenza elleni védőoltást megkapta.

    A tájékoztatás szerint a kórházban vizsgálták a kismennyiségű vérköpés lehetséges okát. A vizsgálatok emelkedett süllyedésen kívül kóros eltérést nem mutattak, a gyomorban vérzésforrást nem találtak.

    A gégészeti szakkonzílium heveny légcsőhurutot állapított meg, amelyből a vérköpés származhatott. Az influenza elleni oltás szövődményeként heveny légcsőgyulladás a szakirodalomban tudomásunk szerint nem szerepel, a gyorsult süllyedés pedig nem valószínű, hogy az aktuális tünetekkel áll összefüggésben - fogalmaz a közlemény.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.10.08 17:07
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    A HIV megelőzése

    A HIV-fertőzés a lakosság körében még manapság is az egyik legfélelmetesebb betegségnek számít. Amennyiben valakinél megállapítják, hogy HIV pozitív, a kombinált terápiát minél hamarabb el kell indítani a kedvezőbb kimenetel érdekében.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    A csendes gyilkos hepatitis B

    Ki védi meg a 33 év feletti (még oltatlan), szexuálisan aktív lakosságot? Becslések szerint 2 milliárd emberről mondható el, hogy fertőződött a Hepatitis B vírussal: ebből körülbelül 350 millió esetben ez a találkozás a vírus szempontjából annyira jól sikerült, hogy az emberi szervezet lakója tudott maradni - ők az úgynevezett krónikus hordozók, akik a betegség átadásában kulcsszerepet töltenek be.

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.