Akár száz évig is élhetnek?

Szerző: Független Hírügynökség

Azok a kisgyerekek, akik most születnek a gazdag országokban, megérhetik a századik születésnapjukat is, ha a mostani tendenciák folytatódnak, állapítja meg egy tanulmány, amely a Lancet című brit orvosi hetilapban pénteken jelent meg.

A 20. század folyamán a fejlett országok többségében körülbelül 30 évvel nőtt meg a várható élettartam.

Azoknak a nőknek, akik 1950-ben 80 évesek voltak, csak 15-16 százaléka élte meg a 90. születésnapját, a férfiaknak pedig 12 százaléka. Viszont 2002-ben ez az arány már 37 százalék volt a nőknél, 25 százalék a férfiaknál.

"Ha a várható élettartamot illetően az elmúlt két évszázad tendenciája folytatódik a 21. században, akkor a 2000 óta Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Japánban és az Egyesült Államokban született gyerekek többség megéri a 100. születésnapját" - áll a tanulmányban.

Bizonyítékok vannak arra, hogy ma az öregek kevesebb betegséggel küzdenek, mint régebben.

De a tanulmány felhívja a figyelmet, hogy az életkor felső határának kitolódása súlyos társadalmi, gazdasági és orvosi problémákat okoz, mivel az idősek egyre nagyobb hányadot tesznek ki a lakosságban.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hererák Hererák

Mitől alakulhat ki? Mik lehetnek a tünetei? Hogyan történik a kezelése?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.