• H1N1 - Stratégiailag fontos munkát végzőket fognak oltani

    Szerző: MTI

    Rövidesen megkezdik a paksi atomerőműben dolgozók ingyenes oltását a H1N1 járvány ellen; körülbelül ötszáz, stratégiailag fontos munkát végző ember kap díjmentesen vakcinát.

    Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére szerdán elmondta: felkészültek az influenza-világjárvány megelőzésére és kezelésére. Alapvető célkitűzés a villamosenergia-termelés folyamatosságának biztosítása és a nukleáris biztonság fenntartása. 

    Hirdetés

      H1N1 - A hazai orvosok félnek az oltástól

    A doktorok körében egyre nagyobb a bizonytalanság. A legtöbben a vakcina nem várt mellékhatásaitól féltik a betegeiket.
    A hazai orvosok félnek az oltástól >>
    Hozzátette, hogy e célok figyelembevételével készítették el az erőmű influenza-pandémiás intézkedési tervét, határozták meg a szükséges munkavállalói létszámot. A felkészülés részeként légzésvédő eszközöket, antivirális gyógyszereket szereztek be, és megadták az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) részére a védőoltás-igényt.

    Folyamatosan tájékoztatják a dolgozókat a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, a megelőzés és a védekezés módszereiről. A védőoltás megérkezése után haladéktalanul megkezdik az oltások beadását, tette hozzá.

    Mint stratégiailag fontos ipari létesítmény egészségügyi központját, már tavaly felkérte a Gazdasági Minisztérium az atomerőmű egészségügyi szolgálatát a pandémiás terv elkészítésére - mondta el az MTI-nek Ótos Miklós.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az erőmű egészségügyi központjának vezetője hozzáfűzte, hogy számba vették a folyamatos üzemeltetéshez szükséges posztokon dolgozókat, majd felkérték őket, hogy fogadják el a védőoltást.

    Ennek alapján rendelték meg a vakcinát közel ötszáz stratégiailag fontos munkát végző erőműves dolgozónak, akik napokon belül megkapják azt.

    Arra is számítanak, hogy lesznek olyanok is, akik nem jogosultak ingyenes oltásra, de kérni fogják a térítéses vakcinát - tette hozzá.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.09.30 17:08
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.