Bujtor István halála: az utolsó órák

Független Hírügynökség
megjelent:

Tüdőembólia mellett fellépő keringési és légzési elégtelenség okozta Bujtor István halálát - erről tájékoztatta kedden rövid közleményében a Független Hírügynökséget Szilvásy István, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója.

Bujtor Istvánt megpróbálták újraéleszteni, ez azonban egyórás kísérlet után sem sikerült. A Független Hírügynökség értesülései szerint a művész temetése ezen a héten lesz.

Balatonszemesen, féltestvére, Latinovits Zoltán sírjával szemben, édesapja sírjának közvetlen közelében helyezik végső nyugalomra.

Bujtor István 67 éves korában, múlt pénteken hunyt el. A színész-rendező július végén került a veszprémi kórházba életveszélyes állapotban. Később jobban lett, múlt szerdán Budapestre szállították, rehabilitációra. Pénteken azonban ismét rosszul lett, és életét már nem tudták megmenteni.

A tüdőembólia tünetei

A tüdőembólia egy gyakori tüdőbetegség, melyet az esetek csak közel egyharmadában sikerül időben diagnosztizálni. Hátterében leggyakrabban a mélyvénás trombózis áll. A vénás rendszerben elszabadult trombus (alvadt vér vagy ritkábban zsír, levegő, idegen szövet) a véráramlattal a tüdő artériába jutva, annak hirtelen elzáródását okozza. A beteg tünetei és a tüdőembólia súlyossági fokozatai mindig attól függnek, hogy milyen keresztmetszetű tüdőartéria záródik el, így igen tág határok között mozoghatnak.
A tüdőembólia ismertetőjegyei

(FH - WEBBeteg)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.