• Hány emberrel fekszik le egy átlagos brit?

    Szerző: Függetlenség Hírügynökség

    Az átlagos brit férfi vagy nő 2,8 millió partnerrel bújt már ágyba. Legalábbis közvetve. Ezt állítja egy számítás, amit egy gyógyszertárlánc felvilágosító kampánya keretében tettek közzé szerdán.

    A számítás azon alapul, hogy a brit átlagférfinak - állítása szerint - 9 szexuális partnere van élete során, az átlagnőnek pedig 6,3. Ebből 7,65-re jön ki egy átlagember partnereinek száma.

    Hirdetés

      A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik

    A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Tünetek és betegségek>>
    "De amikor ágyba bújunk valakivel, akkor nemcsak vele fekszünk le, hanem azokkal is, akikkel korábban az illető már szeretkezett.

    Sőt, a partnerünk korábbi partnereinek összes korábbi partnerével is" - magyarázza Clare Kerr, a Lloydspharmacy nemi betegségekkel foglalkozó vezetője.

    A felvilágosító számítás hatodíziglen veszi figyelembe a partnerek partnereit.

      Az ajakherpesz átfertőzhető-e a nemi szervekre?

    "Igaz-e, hogy az ajakherpesz nem fertőzhető át a nemi szervekre? - Az orvos válasza >>
    A kampánnyal a brit patikalánc arra akarja felhívni a figyelmet, mennyire ki vagyunk téve a nemi betegségeknek, és milyen fontos óvszerrel védekezni.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.09.24 09:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Fogamzásgátlás: mi a helyzet a férfiakkal?

    A férfi fogamzásgátlás lehetséges módszereiről számos fórumon kaphatunk információt. Azonban még ezek olvasása után is felmerülnek kérdések az alkalmazás, biztonságosság és a várható költségek tekintetében.

    Fogamzásgátló módszerek, amikhez nincs szükség orvosi közreműködésre

    Az első részben az orvosi közreműködést nem igénylő, kényelmes és olcsó, ám sok esetben nem kellő hatékonyságú fogamzásgátló módszereket ismertetjük.

    Gumióvszerekkel kapcsolatos tudnivalók

    A férfi óvszer a második legkedveltebb fogamzásgátlási módszer. A védekezés biztonsága a helyes használat mellett még számos tényezőtől függ.

    Akár félévente érdemes nemibetegség-szűrésre járni

    A rendszeresen nemi életet élőknek félévente, évente javasolt nemi betegség-szűrésre járniuk, a fertőzéseket pedig elsősorban óvszerhasználattal lehet elkerülni - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika szakorvosa.

    Kényes téma: kislányok a nőgyógyásznál

    A nőgyógyász széke ijesztő lehet egy kislány számára, de akár még egy tinédzserben is okozhat szorongást. Holott vannak élethelyzetek, amikor elkerülhetetlen a találkozás.

    STOP STD! Felelős szex kampány a nemi betegségek megelőzésére

    A szexuális úton terjedő fertőzésekkel (STD) kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése kiemelten fontos lenne, hiszen az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint hazánkban a nemi betegek száma aggasztóan növekszik. Mint a Magyar Nemzet megtudta, egyetlen hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, és a statisztika hosszú távon is jelentős növekedést mutat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.