• Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen, állapította meg egy szerdán közzétett tanulmány.

    A római Cochrane Collaboration non profit egészségügyi tájékoztatási szervezet orvosai fizikai védőeszközökről publikált 59 tesztet vetettek össze.

    Hirdetés

    A tesztek azt vizsgálták, hogy hány ember fertőződött meg a védőeszközök használata esetén, és mennyi, ha nem alkalmaztak védőeszözöket.

      Az új influenza első magyar halálos áldozata

    Egy Pest megyei városban élt az a 41 éves férfi, aki július 15-én halt meg az új influenza következtében.A férfi hirtelen lett rosszul az utcán, nem volt lázas az ezt megelőző napokban, nem járt orvosnál, és a családja sem volt beteg. Tovább>>
    A vizsgált kórokozók között volt a náthavírus, a SARS vírus, az influenza (de nem az idén felbukkant világjárványos új influenza).

    A vizsgálat csak az egyszerű fizikai védőeszközökre terjedt ki, védőoltásra és antivirális gyógyszerre nem.

    A tanulmány megállapítja, hogy kórházi viszonyok között a sűrű kézmosás (napjában több mint tízszer), a maszk, kesztyű, sebész kesztyű hatásos a légúti vírusok ellen.

    Különösen eredményes védelmet jelentettek ezeknek az eszközöknek az együttes alkalmazása.

      Megjelent a H1N1-vírus egy győri iskolában

    Egy győri középiskolában egy diáknál kimutatták a H1N1-vírust - írta a Kisalföld szerdai száma. A lap értesülése szerint a megbetegedések a múlt héten kezdődtek a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában.
    Nagy volt a forgalom az iskolaorvosnál, aki éppen ezért négy diáktól mintát vett. Közülük egy esetben - egy 11-dikes diáknál - H1N1-vírust mutattak ki a vizsgálatok. Leszkovich György igazgató azt nyilatkozta, hogy a tanév eleje óta mindent megtettek a vírusfertőzés elkerülése érdekében.
    A mosdókban most is van külön fertőtlenítő folyadék, a kilincseket és az egyéb "problémás helyeket" külön is tisztítják. Az ÁNTSZ kint járt az iskolában, és megállapította, hogy ennél többet az intézmény nem tehet a fertőzés megakadályozásáért. Mostanra egyébként már lényegesen csökkent a beteg diákok száma a múlt hetihez képest, amikor egy osztályban tucatnyian hiányoztak - írta a lap. 
    (MTI)

    Az otthoni higiénés eszközök is hatásosak

    Az otthoni higiénés eszközök is hatásosak, főleg a kisgyerekek védelme.

    Az is sokat segít, ha elkülönítik azt a családtagot, aki feltehetően meg van fertőzve.

    A tanulmány viszont nem sok bizonyítékot talált arra, hogy a sokat reklámozott N95 sebész maszk jobb lenne, mint az egyszerű orrszájmaszk.

    A fizikai védőeszközök hatásosak, biztonságosak, rugalmasan és általánosan használhatók, és viszonylag olcsók - vonja le a következtetést a tanulmány, amely a British Medical Journal című orvosi lap internetes oldalán (bmj.com) jelent meg.

    (FH)

    Módosítva: 2009.09.23 17:22, Megjelenés: 2009.09.23 17:22
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Egészségügyi védőeszközök és a kezelésnél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba.

    Csecsemők

    Csecsemők

    Dr. Balogh Andrea

    Mi állhat a fájdalmak hátterében, a különböző hasi problémák mögött?

    Agytorna, hasznos játékok otthonra

    A kényszerű otthonlét napjait éljük - de tehetünk azért, hogy ezeket a napokat és a keletkező szabadidőt - értékes tartalommal töltsük meg. Az internetezés vagy a tévézés helyett vagy mellett - akár egyedül, akár többedmagunkkal élünk - olyan figyelemlekötő vagy -elterelő tevékenységet kell találnunk, ami a hasznunkra lehet. Ennek egyik módja lehet a játék.

    A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

    Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják. Úgy tűnik, félnek elköteleződni a nők és a férfiak is, viszont a társtalanság elviselése is veszélyeket rejthet a kiegyensúlyozott, egészséges testi-lelki élet fenntartásában.

    Nem mindegy, hogyan viseli a védőmaszkot! Így kell helyesen

    Nem mindenkinek muszáj vagy ajánlott a védőmaszk viselése, de ha használja, akkor használja jól! Ebben segít a Magyar Vöröskereszt új videója.

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    Veszélyes-e a H1N1 vírus mutációja?

    A H1N1 vírussal kapcsolatos hatalmas információmennyiség ellenére még mindig sok a kérdés a betegség diagnózisával, kezelésével kapcsolatosan.

    Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

    "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Inkontinencia?
    Kattintson, rendeljen most ingyenes postázással termékmintát a TENA Lady termékeiből.
    Hüvelyszárazság
    Gyakran már a szülést követően, akár néhány napon belül is jelentkezhet.
    Harc az ajakherpesz ellen
    Az ajkakon kifejlődő hólyagok mellett néhány kísérő tünet is kísérheti.
    COVID-19: hivatalos ajánlások
    Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások