• Nem számolják tovább az influenzás betegeket

    Szerző: Független hírügynökség

    Az Európai Unió abbahagyja az új influenza előfordulásának heti összesítését. Ezt a svéd székhelyű Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) igazgatója, Jakab Zsuzsanna jelentette be kedden.

    A bizonyított fertőzések száma Európában 46 ezer, de azok az országok, ahol a legnagyobb a járvány, már egyszerűen abbahagyták a megbetegedések összesítését - tette hozzá.

    Hirdetés

    Jakab Zsuzsanna szerint a 104 európai haláleset a tényleges áldozatok számának csak egy részét képezi. Ahhoz, hogy valós képünk legyen az új influenza tényleges halálozási rátájáról, több tanulmányra volna szükség - mondta.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ECDC igazgatója a világjárványt mérsékeltnek, de nem veszélytelennek minősítette. Becslése szerint az EU lakosságának akár 30 százaléka is megfertőződik ezen az őszön és télen. A járvány a szokásos influenzáknál előbb fog megjelenni, de az egyes országokban eltérő időben.

    A járvány nagy terhet fog róni az országok közegészségügyi rendszerére - hívta fel a figyelmet Jakab Zsuzsanna. Hangsúlyozta, hogy a kisgyerekek, a terhes nők és a krónikus betegek lesznek legnagyobb veszélyben.

    Az idősebbek közül nem mindenki lesz immunis az új vírusra, és aki megbetegszik, annál a tünetek súlyosabbak lesznek, mint a szokásos influenzák esetében - mondta.

    Jakab Zsuzsa közölte még, hogy az új influenza elleni védőoltás felnőtt klinikai tesztjei legkorábban szeptember végén vagy október elején érnek véget. Ezért az oltóanyag engedélyezése nem várható előbb, mint október vége.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.09.02 14:50
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

    Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Elkezdődött az influenzaszezon

    A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

    Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

    Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

    Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

    Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.