• H1N1: leállították a szűréseket - ártalmatlan a betegség?

    Szerző: Hvg.hu

    Augusztus közepén változott az új influenzával kapcsolatos eljárási rend: csak különleges esetekben végeznek szürővizsgálatot az erre kijelölt laboratóriumokban, egyébként a normális influenzára vonatkozó szabályokat alkalmazzák.

    Az ÁNTSZ megjelölte, milyen esetekben kell vizsgálatra küldeni a betegeket.

    Hirdetés

    Erről az erre kijelölt orvosoknak kell dönteniük. Hogy kik ezek az orvosok és hova küldik indokolt esetben a betegeket, nem árulta el a hivatal.

    Új influenzát, hivatalos nevén H1N1 vírusfertőzést állapítottak meg annál a betegnél, akit két hete a Szent László kórházból küldtek tovább laboratóriumi vizsgálatra, mivel maga az intézmény augusztus közepe óta nem végez ilyen szűréseket.

    A cikk partnerünk, a  egészség oldalán olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

    Legutóbb frissült: 2009.08.28 08:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hol kezdődik a munkamánia? - Tünetek és teszt

    Mai értelemben a munkamánia leírása: olyan függőségi állapot, amelyben a munka drogként funkcionál, az élet egyetlen értelmévé válik, ezáltal háttérbe szorítva a társas, szociális és családi kapcsolatokat.

    Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

    A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?

    Kullancsencephalitis és Lyme-kór - Most van itt a megelőzés ideje!

    Tavasztól nyárig és ősszel a legaktívabbak a kullancsok. A közönséges kullancs számos kórokozót hordozhat és terjeszthet: Lyme-kór és vírusos agyvelőgyulladás. Az agyvelőgyulladás esetében rendelkezésre áll védőoltás, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken a betegek száma, de más is van a háttérben.

    Védőnői méhnyakszűrés: a tavalyi kenetvételek 3 százaléka volt daganatgyanús

    Átfogó, hosszú távú cél, hogy jelentősen csökkenjen a hazai méhnyakrák okozta halálozás, ezért indította el az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala még 2013-ban azt az európai uniós programot, amely országossá terjesztette ki a védőnői méhnyakszűrést. A tavalyi évben 2554 kenetvételt végeztek, ebből 62 volt daganatgyanús.

    Ezért fontos többször is leolvasni az allergiatesztet

    Fém- és fogászati allergia vizsgálata során a pontos diagnózishoz a betegnek négy alkalommal meg kell jelennie a kezelőorvosnál, hogy a szakember a bőrtüneteket, változásokat feljegyezze. Ez első hallásra megterhelőnek tűnhet, ám ha belegondolunk, hogy a vizsgálat alapján megállapított csípő- vagy térprotézist, fogászati implantátumot egy életen át viselni fogjuk, már nem is tűnik olyan soknak a többszöri leolvasás.

    Molekuláris allergiateszt - Új diagnosztikai eljárás, eredményesebb kezelés

    Az allergiás betegségeket kimutató diagnosztikai tesztek palettája az intenzív kutatásoknak köszönhetően folyamatosan bővül.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.