• Az időjárás és az évszakok is befolyásolják a szexuális étvágyat

    Szerző: Medizóna

    Ha a szexuális életünk (vagy annak hiánya) milyenségéről van szó, az évszakok hatásáról sem szabad megfeledkeznünk. Az időváltozás nagy szerepet játszik abban, hogy érzünk-e vadászösztönt, vagy éppen Tibivel, a csokoládéval randizunk.

    Noha a nyári szerelemmel nagy hírnévre tett szert a Grease, a „tavaszi zsongás” már régóta ismert kifejezés.

    Hirdetés

    Ám a köznyelvi értelmezésen felül, a meleg napok bujaságainak tudományos alapjai is vannak. A pigmentsejteket serkentő hormon (MSH = melanocitákat stimuláló hormon) kapcsolatba hozható a nők fokozott szexuális ösztöneivel, és bizony a napozás megnöveli eme biológiai anyag termelődését és kiválasztását.

    Az ok: az MSH szabályozza a melanin-szintézist, ezek a védelmező pigmentek teszik sötétebbé a bőrünket, amely megvédi szervezetünket a káros UV-sugaraktól.

    A boldogság-hormonunk, az agyban termelődő ingerületátvivő szerotonin, lehet a felelős a fokozott szexuális kedvért és ösztönökért a meleg évszakokban. Összetett tanulmányok szerint a szerotonin termelődés közvetlen kapcsolatban van a napsugárzással.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Módosítva: 2009.09.07 12:08, Megjelenés: 2009.09.07 12:08
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Az idegbecsípődés

    Az idegbecsípődés

    Dr. Berky Zsolt

    A kiváltó ok mielőbbi megszűnésével a tünetek nyomtalanul elmúlhatnak.

    Bőrfelszíni sérülések

    Bőrfelszíni sérülések

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    A legkisebb sérülésből is lehet baj, ha nem látja el megfelelően. (x)

    Időjárás-változás, fronthatások, nyári meleg

    A testnek és a léleknek is a tavaszi, majd a nyári napsütés, a napfény, a kellemes hőmérsékleten, szerencsés esetben, a tiszta, szabad levegőn való tartózkodás, a fürdőzés, a kirándulás a legideálisabb feltöltődések egyike. Csakhogy a légköri hatások ingadozásával, a hirtelen változó hőmérséklettel, az időjárási fronthatások állandósulásával, a globális felmelegedés következményeivel nagy tehernek van kitéve minden korosztály szervezete már magzati kortól.

    Szapora légzés - Hiperventilláció, tachypnoe

    Légzésünk anélkül működik, hogy gondolni kellene a lélegzetvételre, nem tudatosan irányítjuk. Egy felnőtt ember 12-15-ször vesz levegőt egy perc alatt, ha ennél többször, akkor azt orvosi szakkifejezéssel élve tachypnoénak nevezzük. A tachypnoét el kell különítenünk a hiperventillációtól, ami szintén egyfajta szapora légvétel.

    Szex 50 fölött

    Az 50 év feletti nők és férfiak is egyöntetűen állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és sokkal kevésbé vannak felkészülve megjelenésükre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA