• Az időjárás és az évszakok is befolyásolják a szexuális étvágyat

    Szerző: Medizóna

    Ha a szexuális életünk (vagy annak hiánya) milyenségéről van szó, az évszakok hatásáról sem szabad megfeledkeznünk. Az időváltozás nagy szerepet játszik abban, hogy érzünk-e vadászösztönt, vagy éppen Tibivel, a csokoládéval randizunk.

    Noha a nyári szerelemmel nagy hírnévre tett szert a Grease, a „tavaszi zsongás” már régóta ismert kifejezés.

    Hirdetés

    Ám a köznyelvi értelmezésen felül, a meleg napok bujaságainak tudományos alapjai is vannak. A pigmentsejteket serkentő hormon (MSH = melanocitákat stimuláló hormon) kapcsolatba hozható a nők fokozott szexuális ösztöneivel, és bizony a napozás megnöveli eme biológiai anyag termelődését és kiválasztását.

    Az ok: az MSH szabályozza a melanin-szintézist, ezek a védelmező pigmentek teszik sötétebbé a bőrünket, amely megvédi szervezetünket a káros UV-sugaraktól.

    A boldogság-hormonunk, az agyban termelődő ingerületátvivő szerotonin, lehet a felelős a fokozott szexuális kedvért és ösztönökért a meleg évszakokban. Összetett tanulmányok szerint a szerotonin termelődés közvetlen kapcsolatban van a napsugárzással.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Módosítva: 2009.09.07 12:08, Megjelenés: 2009.09.07 12:08
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Vastagbélrák

    Vastagbélrák

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    Maga a vastagbéldaganat és a kezelése is számos panasszal, mellékhatással járhat.

    Demencia

    Demencia

    B. M., szakfordító

    Már az első jeleket komolyan kell venni. 10 tünet, ami demenciára utal.

    11 városban magas az ózonterhelés

    Az utóbbi napokban az ózonterhelés több városban meghaladta az egészségügyi határértéket, ma tizenegy város kapott kifogásolt minősítést - olvasható az Országos Környezetegészségügyi Intézet közösségi oldalán.

    A rossz időjárás növeli az autizmus előfordulását?

    A túlzottan csapadékos területen élő gyerekeknél – az esővel, hóval összefüggő környezeti és szociális hatások miatt - nagyobb az autizmus kialakulásának kockázata - derül ki egy új kutatásból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA