• Az időjárás és az évszakok is befolyásolják a szexuális étvágyat

    Szerző: Medizóna

    Ha a szexuális életünk (vagy annak hiánya) milyenségéről van szó, az évszakok hatásáról sem szabad megfeledkeznünk. Az időváltozás nagy szerepet játszik abban, hogy érzünk-e vadászösztönt, vagy éppen Tibivel, a csokoládéval randizunk.

    Noha a nyári szerelemmel nagy hírnévre tett szert a Grease, a „tavaszi zsongás” már régóta ismert kifejezés.

    Hirdetés

    Ám a köznyelvi értelmezésen felül, a meleg napok bujaságainak tudományos alapjai is vannak. A pigmentsejteket serkentő hormon (MSH = melanocitákat stimuláló hormon) kapcsolatba hozható a nők fokozott szexuális ösztöneivel, és bizony a napozás megnöveli eme biológiai anyag termelődését és kiválasztását.

    Az ok: az MSH szabályozza a melanin-szintézist, ezek a védelmező pigmentek teszik sötétebbé a bőrünket, amely megvédi szervezetünket a káros UV-sugaraktól.

    A boldogság-hormonunk, az agyban termelődő ingerületátvivő szerotonin, lehet a felelős a fokozott szexuális kedvért és ösztönökért a meleg évszakokban. Összetett tanulmányok szerint a szerotonin termelődés közvetlen kapcsolatban van a napsugárzással.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Módosítva: 2009.09.07 12:08, Megjelenés: 2009.09.07 12:08
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Alvászavar

    Alvászavar

    B. M., szakfordító

    Melyek a leggyakoribb háttérben álló pszichés betegségek?

    Szénanátha megelőzése

    Szénanátha megelőzése

    B. M., szakfordító

    Az ősz a legideálisabb évszak a hiposzenzibilizáció megkezdésére.

    A túlzott C-vitamin-fogyasztás okozhat-e vesekövet?

    A C-vitamin a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyag, ezért fontos odafigyelnünk a folyamatos és megfelelő mennyiségű bevitelére. Azonban nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben fogyasztunk C-vitamint, mivel egyes vizsgálatok eredményei alapján a túlzott C-vitamin-bevitellel nemcsak, hogy jót nem teszünk szervezetünknek, de akár még árthatunk is.

    Hol alakulhatnak ki kövek a szervezetben?

    Mely szervekben alakulhatnak ki leggyakrabban kövek a szervezetben? Mi okozhatja ezeket, milyen tüneteik lehetnek, és hogyan kezelhetők?

    Szex 50 fölött

    Az 50 év feletti nők és férfiak is egyöntetűen állítják, hogy a szexuális vágy és teljesítőképesség a korral csökken. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a nőknél sokkal gyakoribbak az ezzel kapcsolatos fizikai tünetek, és sokkal kevésbé vannak felkészülve megjelenésükre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA