Sikeres arcátültetés egy 43 éves férfin

Szerző: Független Hírügynökség

Sikeres arcátültetést hajtottak végre Spanyolországban - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán. Ez volt eddig a világon a nyolcadik ilyen operáció.

A valenciai La Fe nevű kórházban szerda hajnalban végeztek a műtéttel: egy 43 éves férfi kapott úja arcot egy 35 éves férfitől, aki egy közlekedési balesetben vesztette életét. Az operáció 15 és fél órán át tartott és több mint 30 ember vett részt benne.

A páciens nevét nem hozták nyilvánosságra, de a Levante-EMV nevű helyi lap úgy tudja, hogy a férfi a Kanári-szigeteken lakik és ott szenvedett súlyos arcsérülést.

Spanyolország a világon a negyedik ország, ahol - sorrendben a nyolcadik - arcátültetést végezték el. 2005-ben Franciaországban az első ilyen operációt a 38 éves Isabelle Dinoire-on végezték el: az asszonyt akkor kutyája marta meg. Francia orvosok azóta három arcátültetést hajtottak végre, kettőt az Egyesült Államokban, egyet pedig Kínában végeztek el. A páciensek közül egy Franciaországban, egy pedig Kínában halt meg a sikertelen műtét után.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

A teljes arcátültetés orvosi...

2011 márciusában a Dr. Bohdan Pomahac által vezetett transzplantációs team végezte az USA történetében az első teljes arcátültetést, amikor...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.