• Újinfluenzás betegeket találtak a Szigeten!

    Szerző: Független Hírügynökség

    Két külföldi fesztiválozó is megfertőződött az új influenzával - derül ki az ÁNTSZ közleményéből. A két fiatal külföldi férfi az utóbbi napokban jelentkezett a Sziget sürgősségi ambulanciáján influenza-szerű tünetekkel.

    Az ügyeletes orvos ellátta a betegeket és laboratóriumi vizsgálatot kért. Ennek során igazolódott az influenza A(H1N1) vírus jelenléte. A betegeket kórházba szállították és elkülönítették.

    Hirdetés

     Új influenza: 25 év a fertőzöttek átlagéletkora

    25 év az átlagéletkoruk azoknak az európai betegeknek, akik utazás közben fertőződtek meg az újfajta influenza vírusával, és 13 azoké, akik saját, otthoni környezetükben. Új influenza: 25 év a fertőzöttek átlagéletkora>>
    Az ÁNTSZ munkatársai közreműködésével a fiatalokkal egy sátorban lakókat kikérdezték, a Sziget ügyeletes orvosa pedig a légúti rendelőben megvizsgálta őket. A kontakt személyektől levett minták laboratóriumi vizsgálata folyamatban van.

    A Sziget fesztivál szervezői továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az új típusú influenzával kapcsolatos felvilágosításra, az esetleges betegek ellátására az ÁNTSZ szakmai segítségével - írja a közlemény.

    Külön ambulancia a Szigeten az influenzagyanúsaknak

    Az influenza miatt most először nyitottak a szigeten egy külön ambulanciát azoknak, akiknek influenzagyanús, felső légúti panaszuk van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ez azért is fontos, mert ha valaki az új vírus miatt betegszik meg, ne ugyanott lássák el, mint ahol a bármilyen más panasszal érkezőket. Az ambulancián összesen harminc ágy van, illetve szükség esetén további száz ágyat tudnak még hozni a Margit kórházból.

    A nap 24 órájában nyitva tartó gyógyszertárban pedig kiválthatók olyan antivirális készítmények, amelyeket az orvosok felírnak. Azokat azonban, akiknél esetleg beigazolódik az új influenzás fertőzés, a László kórházba szállítják.

    Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint kellő garanciát ad a 24 órás egészségügyi szolgálat, az éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertár és a kimondottan az influenza miatt kitelepített fektető, illetve a szakemberekből álló stáb.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.08.15 12:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    H1N1 - Már két halálos áldozat Romániában

    Kettőre nőtt kedden Romániában a H1N1-es típusú influenza idei halálos áldozatainak száma; a második áldozat egy 29 éves nő volt.

    H1N1 - Az elhízottakra veszélyesebb

    Az elhízottak esetén nagyobb elővigyázatosság szükséges bármilyen influenzafertőzés kialakulása esetén – olvasható a Clinical Infectious Diseases legfrissebb számában.

    Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

    Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

    A bokasérülések a leggyakoribbak a Sziget fesztiválon

    A jelenleg is zajló Sziget fesztivál eddig minden napjára esett legalább egy epilepsziás roham. Sokan asztma ellen használt gyógyszereiket felejtették otthon. A következő napokban a hőség okozhatja a legnagyobb egészségi kockázatot a fesztiválozók számára

    Ritka antitest véd minden influenzavírus ellen

    Az emberi test előállít egy ritka antitestet, amely hatékony minden influenzavírus ellen, és termelődésének fokozásával általános influenza elleni kezelést lehetne kidolgozni - közölték amerikai kutatók hétfőn.

    H1N1 - "Egymillióan is meghalhattak volna"

    Mexikó egészségügyi minisztere szerint a H1N1 miatt bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhetően nem halt meg egymillió ember az országban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.