Levették a lélegeztetőgépről a 16 éves martfűi focistát

Szerző: Független Hírügynökség

Már levették a lélegeztető gépről és önállóan lélegzik, sőt a hangokra is reagál szemével az a 16 éves martfűi focista, aki még szerdán lett rosszul csapata edzésén, majd a kórházban kómába esett - mondta a Független Hírügynökségnek Petyus János, a csapat szakosztályvezetője.

Mit kell tudni a kómáról?
A kóma sürgős, mihamarabbi orvosi ellátást igénylő állapot, mivel az agyfunkciók fenntartásához azonnali cselekvés szükséges.
Mit kell tudni a kómáról?

Az orvosok azt kérték a csapat vezetőitől, hogy szerdára vigyenek be egy magas szárú cipőt, mert, ha ilyen ütemben javul a fiatal focista állapota, akkor már elképzelhető, hogy aznap talpra is állítják - tette hozzá a szakosztályvezető.

A fiatal játékos a múlt szerdán, futás közben lett rosszul, a kiérkező mentők a pályán újraélesztették és a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályára szállították.

A fiú a kórházban kómába esett, de a legfrissebb információk szerint sokat javult az állapota.

Az orvosok még a múlt héten elvégezték az ilyenkor szokásos vizsgálatokat, de nem találtak semmit, ami a problémát előidézhette.

Szerintük vélhetően szívritmus-zavar léphetett fel a fiúnál, vagy nagyon keveset ivott és a folyadékhiány miatt lett rosszul.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Rovarfóbia (entomofóbia) Rovarfóbia (entomofóbia)

Okok és kezelési lehetőségek. Mit tehet, ha ezzel a problémával küzd?

Villámcsapás Villámcsapás

Hol vagyunk biztonságban? Mi a teendő, ha valakit villámcsapás ér?

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Szabad-e a napon lenni anyajegy...

Ha nyáron kerül sor az anyajegy eltávolításra – elsősorban rosszindulatúság gyanúja miatt -, érdemes tisztában lenni a sebgyógyulás, a...

Tudnunk kell! Gyermekek...

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.