Levették a lélegeztetőgépről a 16 éves martfűi focistát

Szerző: Független Hírügynökség

Már levették a lélegeztető gépről és önállóan lélegzik, sőt a hangokra is reagál szemével az a 16 éves martfűi focista, aki még szerdán lett rosszul csapata edzésén, majd a kórházban kómába esett - mondta a Független Hírügynökségnek Petyus János, a csapat szakosztályvezetője.

Mit kell tudni a kómáról?
A kóma sürgős, mihamarabbi orvosi ellátást igénylő állapot, mivel az agyfunkciók fenntartásához azonnali cselekvés szükséges.
Mit kell tudni a kómáról?

Az orvosok azt kérték a csapat vezetőitől, hogy szerdára vigyenek be egy magas szárú cipőt, mert, ha ilyen ütemben javul a fiatal focista állapota, akkor már elképzelhető, hogy aznap talpra is állítják - tette hozzá a szakosztályvezető.

A fiatal játékos a múlt szerdán, futás közben lett rosszul, a kiérkező mentők a pályán újraélesztették és a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályára szállították.

A fiú a kórházban kómába esett, de a legfrissebb információk szerint sokat javult az állapota.

Az orvosok még a múlt héten elvégezték az ilyenkor szokásos vizsgálatokat, de nem találtak semmit, ami a problémát előidézhette.

Szerintük vélhetően szívritmus-zavar léphetett fel a fiúnál, vagy nagyon keveset ivott és a folyadékhiány miatt lett rosszul.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Tudnunk kell! Gyermekek...

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás...

Életmentő középiskolások

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium nemcsak azért tekinthető a hazai elsősegély-oktatás zászlóshajójának, mert közel tíz éve kötelező...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.