Edzésen összeesett és kómába került egy 16 éves futballista Martfűn

Szerző: MTI
Megjelent: 2009.07.24

Ismét egy tinédzser focista került kórházba Magyarországon. A martfűi csapat 16 éves játékosának csütörtökön, edzés közben állt le a szíve, jelenleg a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán kezelik - tudta meg a szoljon.hu a csapat szakosztály vezetőjétől, Petyus Jánostól.

"Nagyon remélem, hogy Sanyi szervezete elég erős lesz és nem adja fel a küzdelmet - nyilatkozott a portálnak a helyi labdarúgó-szakosztály vezetője, Petyus János.

Mit kell tudni a kómáról?
A kóma sürgős, mihamarabbi orvosi ellátást igénylő állapot, mivel az agyfunkciók fenntartásához azonnali cselekvés szükséges.
Mit kell tudni a kómáról?>>

"Körülbelül húsz gyerek kezdte el az edzést, s alig tettek meg 200 métert a bemelegítő futásból, mikor Sanyi egyszerűen összeesett. Mozdulatlanul feküdt a füvön, nem lélegzett, pulzusa nem volt tapintható.

Míg a játékostársak szívmasszázzsal próbálták visszahozni az életbe, én azonnal hívtam a mentőket. Nagyon gyorsan kiért a rohammentő és együttes erővel, a defibrillátor ötödik "ütésére" sikerült újraindítani Sanyi szívét.

Nagy nehezen szállítható állapotba hozták, stabilizálták az állapotát, és a megyei kórházba vitték."

A játékost a mentőben már testvére kísérte."Életerős, egészséges fiú az öcsém. Nem volt beteg, nem panaszkodott fáradtságra. Örült, hogy Tiszaföldvárról Martfűre igazolhat.

Most pedig élet-halál között lebeg, az orvosok úgy mondták, öntudatlan állapotban van - mondta B. Zoltán. - Sok jóval nem is kecsegtetnek, véleményük szerint az elkövetkező napokban dől el, hogy felépül-e.

Annyit sikerült megállapítaniuk, a szívének semmi baja, az egészséges. Most agyi CT-vizsgálatra készülnek, hátha abból kiderül, mi történt vele."

A múlt pénteken Beck Tamás 19 éves győri futballista lett rosszul egy edzőmérkőzés után, s életét már nem tudták megmenteni.

A boncolás után kiderült, a fiatal játékos halálát vírusos fertőzés és fokozott fizikai megterhelés okozta.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fűtési szezon Fűtési szezon

Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét!

A túlhajszoltság átka A túlhajszoltság átka

Potenciagondokkal is szembesülhetnek a stresszes életmódú férfiak. (x)

Adj vért a légimentőkkel, hogy...

Immár 2. alkalommal indít rendhagyó közösségi véradókampányát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel...

Az egészségünknek sem mindegy...

Nem is gondolunk bele, hogy egy falfesték kiválasztása milyen jelentőséggel bír. Azon túl ugyanis, hogy jól fedjen, legyen kopásálló és...

Mit sportoljak, ha magas a...

Aki nem sportol rendszeresen, nem feltétlenül érzi magát rosszul vagy betegnek. Ám a tartós mozgáshiány negatívan hat az egészségre, és előbb...

Sport és hőség - Mit igyunk?

Amikor hőségben sportolunk, kulcsfontosságú a folyadékpótlás. Milyen folyadékot célszerű ilyenkor fogyasztani? Mikor és mennyit igyunk? Érdemes...

Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

Nagyobb örömet jelent a szabadban sportolni, ha odakint süt a Nap, ilyenkor még az edzőteremben is nagyobb a lelkesedésünk. Azonban ha túlságosan...

A 10 leggyakoribb sérülés a...

A futball kontakt sportág, melyben nagy a sérülések veszélye. Különösen a lábak érintettek. Az izmok, szalagok és csontok sérülései...

Miért lesz a focistáknak O-lába?

Sok focista ismert az O-lábáról. Egy tanulmány szerint a tehetséges focistáknál már 12 éves korban kifelé hajlik a térd. Ennek több oka is van.

Sportsérülések a futballban

A rendszeres sportolás számos sérülés kockázatával jár, amelyek azonban többnyire megelőzhetőek. Vannak általánosan jellemző sportsérülések...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.