Miért halt meg a 19 éves győri labdarúgó? Boncjelentés

Független Hírügynökség
megjelent:

Vírusos fertőzés és az a fokozott fizikai megterhelés okozta annak a 19 éves győri labdarúgónak a halálát aki pénteken egy edzőmérkőzés után vesztette életét. Ezt a hétfői boncolás derítette ki.

Beck Tamás a győri ETO neveltjeként az elmúlt szezonban a második ligás Gyirmót utánpótlás csapatának volt az egyik alapembere.

Tudta?
A hirtelen szívhalál gyakran kiszámíthatatlan: szívbetegeken illetve ismert szívbetegség nélkül is előfordulhat, az első tünetek jelentkezése és a halál között legfeljebb egy óra telik el. A hirtelen szívhalálról bővebben

Pénteken Pápán szerepelt próbajátékon, amikor meccs közben rosszul lett. Lecserélték, majd miután jobban lett, hazautazott Győrbe. Az éjszaka azonban már mentő vitte kórházba, ahol meghalt.

"A boncolás alapján egyértelműen vírusos fertőzés valamint a fokozott fizikai megterhelés miatt állt le a fiatal sportoló szíve " - mondta a Független Hírügynökségnek Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

A labdarúgó édesapjának és ikertestvérének is beszélt betegségéről, ám azok hiába próbálták lebeszélni a játékról. Beck Tamást a Győri ETO FC és a Gyirmót SE is saját halottjának tekinti.

Tudta?

Rendszeres, intenzív mozgást, élsportot űzők számára éppen ezért kiemelten fontos minden apró, szokatlan tünetet komolyan venni. Az edzett szervezet ugyanis képes sokáig kompenzálni ezeket a szervi eltéréseket, így a beteg hosszú ideig tünetmentes maradhat, vagy egészen enyhe panaszokról számolhat be, mint a megszokottnál hamarabb jelentkező fáradtságérzet, esteleg mellkasi szorító érzés, légszomj, vagy szívdobogás érzés. Váratlan szívhalál és a sportolás - a kardiológus véleménye

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.