• Önmagán végzett arcplasztikai műtétet egy 54 éves nő

    Szerző: Független Hírügynökség

    Sikerült az első helyreállító operáció azon az amerikai nőn, aki takarékoskodásból önmagán végzett arcplasztikai beavatkozást. A nőre azonban további műtétek várnak. Az eset a kaliforniai Dulinban történt - közölte a CBS amerikai tévé.

    Az 54 éves, háromgyerekes asszony - aki nem akarta, hogy nyilvánosságra hozzák nevét -, fiatalodni szeretett volna. Először elment egy plasztikai sebészhez, akit kifaggatott az ilyen műtétekről. Mivel úgy vélte, hogy minden beszerezhető az interneten, vett tíz dollárért a világhálón egy ampulla zselés szilikont és hozzá megfelelő injekciós felszerelést is.

    Hirdetés

    Elolvasott még néhány dolgot a neten, majd abból a megfontolásból, hogy ő maga is megteheti azt olcsón, amit a plasztikai sebészek méregdrágán, befecskendezte a szilikont az ajkaiba és az arcába. Az önszépítési kísérleteknek borzalmas következményei lettek: a nő arca a felismerhetetlenségig eltorzult.

    A mentőműtétet elvégző plasztikai sebész, Steven Williams szerint nem egyedülálló eset az 54 éves asszonyé. Egyre többen próbálkoznak hasonlóval, aminek oka a spórolás és az a tévhit, hogy a plasztikázás nem is olyan nagy dolog.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az első korrekciós műtét során Steven Williams kitisztította a nő arcát, ajkait. Utólag azt nyilatkozta, hogy műtét közben derült ki: sokkal bonyolultabb a helyreállítás, mint kezdetben gondolta, ezért biztosan további műtétek várnak a nőre. Az asszony azt mondta az orvos szerint, hogy a gyógyulása után nyilvánosan fog beszélni rettenetes élményeiről, mert így talán mások okulnak majd. Arról nincs hír, hogy mennyibe fog kerülni a nőnek a spórolás, vagyis a helyreállító műtétek sora.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.07.11 17:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Veszélyeket rejthet a szeméremajak-korrekció

    A plasztikai sebészetben újabb trend van születőben: a ráncokra, szájra és a mellekre irányuló szépészeti beavatkozások mellett mára a szeméremajkak korrekciós műtéte számít a legdivatosabbak közé. Az orvosok a kockázatokra hívják fel a figyelmet.

    Szokatlan esztétikai beavatkozások

    Legyen az születési hiba, baleset- vagy egyszerűen csak az öregedés eredménye, az esztétikai sebészeti beavatkozással nemcsak a különböző testi problémákat lehet korrigálni, hanem a páciensek lelkiállapotának is jót tesznek, ám komoly kockázatuk is van.

    Tizenévesek kés alatt

    Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni.

    Női nemi szerveket csonkítanak egy soproni klinikán?

    Intim műtét elnevezés alatt szeméremajak-kisebbítés mellett "körülmetélésre" is van lehetőség egy soproni szépségklinikán - állítja egy osztrák politikusnő.

    Mellműtététével elégedetlen nő perelt - jogerős bírósági döntés

    Nagyobb kockázatot kell vállalnia a betegeknek a kozmetikai, plasztikai, szépészeti orvosi beavatkozások körében, mint amekkorát az egészséget védő, gyógyító tevékenység során a Pécsi Ítélőtábla szerint, amely e fő indokkal utasította el egy mellműtétével elégedetlen nő kártérítési keresetét a közelmúltban hozott jogerős határozatában.

    Kínos kérdések a plasztikai beavatkozásokról - mi az igazság?

    Egyre több fiatal nő fekszik kés alá, ha a szépségéről van szó, már a 20-as éveiben járó nők is egyre többen választják a plasztikai sebészt az áhított ideális szépség elérése érdekében. Kérdezz-felelek a plasztikai beavatkozásokról.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.