Önmagán végzett arcplasztikai műtétet egy 54 éves nő

Szerző: Független Hírügynökség

Sikerült az első helyreállító operáció azon az amerikai nőn, aki takarékoskodásból önmagán végzett arcplasztikai beavatkozást. A nőre azonban további műtétek várnak. Az eset a kaliforniai Dulinban történt - közölte a CBS amerikai tévé.

Az 54 éves, háromgyerekes asszony - aki nem akarta, hogy nyilvánosságra hozzák nevét -, fiatalodni szeretett volna. Először elment egy plasztikai sebészhez, akit kifaggatott az ilyen műtétekről. Mivel úgy vélte, hogy minden beszerezhető az interneten, vett tíz dollárért a világhálón egy ampulla zselés szilikont és hozzá megfelelő injekciós felszerelést is.

Elolvasott még néhány dolgot a neten, majd abból a megfontolásból, hogy ő maga is megteheti azt olcsón, amit a plasztikai sebészek méregdrágán, befecskendezte a szilikont az ajkaiba és az arcába. Az önszépítési kísérleteknek borzalmas következményei lettek: a nő arca a felismerhetetlenségig eltorzult.

A mentőműtétet elvégző plasztikai sebész, Steven Williams szerint nem egyedülálló eset az 54 éves asszonyé. Egyre többen próbálkoznak hasonlóval, aminek oka a spórolás és az a tévhit, hogy a plasztikázás nem is olyan nagy dolog.

Az első korrekciós műtét során Steven Williams kitisztította a nő arcát, ajkait. Utólag azt nyilatkozta, hogy műtét közben derült ki: sokkal bonyolultabb a helyreállítás, mint kezdetben gondolta, ezért biztosan további műtétek várnak a nőre. Az asszony azt mondta az orvos szerint, hogy a gyógyulása után nyilvánosan fog beszélni rettenetes élményeiről, mert így talán mások okulnak majd. Arról nincs hír, hogy mennyibe fog kerülni a nőnek a spórolás, vagyis a helyreállító műtétek sora.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.